Vækst og grønne løsninger er ikke modsætninger

Vækst og grønne løsninger er ikke modsætninger.
Vi kan ikke finde bæredygtige løsninger uden at tale om økonomi, desværre er Egoisme er en central værdi i Økonomi, og egoismen er blind for alt andet, end frie kræfter, derfor vil egoismen altid finde rationelle optioner, som benægter de komplicerede udfordringer vi står overfor.
Omvendt dem som ser udfordringerne tydeligt, er modsat de liberale kræfter, “de grønne”, har hang til at religiøst romantisere et otopisk miljø,
uden markedskræfter og vækst. Her er det ikke egoismen der råder, men et savn og et dybtliggende behov for sociale værdier og sammenhold.
Og hvis ikke parterne ser,hvad der er deres egne selv-deklarationer, altså dét som de kommer med i deres beregninger, så kommer vi ikke til de løsninger som er nødvendige og radikale.
Så bliver det til lappeløsninger som vi har taget de sidste 30 år, fordi politisk bliver der spurgt til økonomien i tingene og det må ikke koste på stemmerne.
Heldigvis er der økonomi studerende som gør oprør og udvandre fra de klassiske økonomi forelæsninger, og kalder dem for autistiske og snæversynet.
Så løsninger ligger imellem de herskende modsatrettede kræfter, med højere bevidsthed, selv indsigt og visdom nok til at vide, at der findes ikke nogen sandhed, og vi finder det vi søger og samler dokumentation derefter. Det er gestalt lovene, at vi er farvet af det vi allerede ved, eller snare det vi tror vi ved.
Løsningen kræver også mod, fordi når vi møder store udfordringer, så enten benægter vi dem, eller også aktiveres vores mere primitive instinkter , og her vil løsningerne ofte være retrospektiv og derved forældede og ubrugelig.
Mod til at turde være blind, og ikke have alle svarene, eller modargumenter i orden og alligevel have troen på at der findes løsninger til fælles bedste og i velfærdets og humanismens tjeneste.
Løsninger er ikke entydigt, men kommer i bunder, og skal løses i 3 enighed, nemlig cool økonomi (IQ logisk intelligens) , socialt ansvarlighed (social intelligens) og kreativitet som i forskning og nyskabelse (spirituel intelligens)
Kort sag så er det hele hjernen som skal i svingninger.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.