Tingene er ikke som de er, tingene er som du er.

Dette er en Sufi historie, som på en meget enket måde, beskriver vores slørede syn.

Der var en rejsende, der kom til et nyt land, her mødte han en gammel mand sidde under et træ. Den rejsende mand gik hen til den gamle mand der sad under træet.

Manden spurte den gamle mand hvordan befolkningen var i landet. Den gamle mand svarede ved at spørge tilbage til den rejsende, “hvordan er folket i dit eget land?”
“Åh” svarede den rejsende, ” de er venlige, gæstfrie og muntre.” “Nåe” svarede den gamle mand, “sådan vil du også opleve folket i dette land!”

Nogle dage senere, kommer en ny rejsende forbi den gamle mand under træet. Han spørger ligeså den gamle mand, hvordan folket var i dette land. Den gamle spurgte den rejse om hvordan det var i den rejsendes eget land. Den rejsende svarede, “De har altid travlt og har ikke tid til hinanden, de er optaget af hvor lidt tid de har og deres største bekymring her i livet går på hvormange penge de kan nå at tjene”.
Den gamle mand trak på skuldrene og svarede, “tja du vil ikke finde folket her meget anderledes”.

Sufisme er en betegnelse for islamisk mystik, en religiøs filosofi, der udtrykker den kærlighed eller forbundenhed, som er mellem Allah og mennesket.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.