Parforholdets konflikter

Parforholdets konflikter har rødder i alle andre aspekter i livet, og rødder stopper ikke ved deres forholds begyndelse.
Det har rødder i familiernes ophav fra bedsteforældre og længere tilbage. Familie ophavets skjulte tragedier og skamfulde oplevelser og traditioner sidder i vores psykiske dna. Ikke som bevidste oplevelser, men som begrænsende spøgelser, der skygger for vores frie og udholdende sjæl.

Samlivet påvirkes af alle forhold i livet da både mangler og belastninger sætter sig på vitalitet og lidenskab som er næringen til samlivet.

Vennekredsen eller mangel på samme, sætter også friheden eller afhængigheden på prøve. Så er der skilsmisser i vennekredsen, så skælver parforholdet, og tvivl og fristelserne spøger, alt afhængigt af vennernes tilstand.

Det at få børn, Ja det at gå fra 2 til at blive familie opløser også på mange måder parforholdet.
Kroppen og sindet reagerer på samme måde som mår vi udsættes for tortur. Og manglende søvn og forstyrrelser, som gråd og skrig er bødlernes fortrukne metoder til at knække folk.

Naivt sætter vi over til flere børn, for så kan de jo lege sammen og det kunne give lidt luft til forældrene. Men sjælden giver barn 2 og 3 mere frihed, men kun konflikter og gråt hår. Og det at få tvillinger er noget af en gyser og helt sikkert et liv uden søvn og udgang.

Ejerbolig er heller ikke investerende for lidenskaben, det er livsomkosteligt, som koster to liv på fuldtid uden søn og helligdagsbetaling, og ingen fridage.

Klimakrise, optur, nedtur, socialdemokratisk styre, virus og isolation, ja og arbejdet stjæler en stor portion af det overskud, som skulle med hjem i dobbeltsengen.
Ja og svigerforældrene som jo skulle være støtter og den store rygdækning, virker som de har en anden dagsorden og kun bringer energi til konflikter.

Midtvejs krisen virker også som en belastning, men er i virkeligheden en psykisk revision, en opgørelse på parforholdets kasse afstemning, som tydeligt viser at der er underskud på fest og sex og løjer, og med den intern revisions konklusion, er opsparingen væk.

Parforholdet er ganske enkelt den membran, det net som fanger alle livets belastninger, og kun uden belastninger, og med overskud, fysisk, socialt, psykisk, følelsesmæssigt og økonomisk vokser de parforholdsmæssige betingelser og bæredygtighed.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.