Også dette forsvinder

Udtrykket ”også dette skal passere” stammer fra et Theravada-buddhistisk ordsprog.
Denne læresætning  er en hurtig lektion i, hvordan noget dårligt bliver til noget godt, men noget godt kan blive til noget dårligt.  I sidste ende er det denne uendelige strøm af godt og dårligt, der udgør vores oplevelser.
Vi vil så gerne have at det gode vare evigt, at vi forbliver på en bølge af succes eller perfektion. Men det er ikke muligt, og skulle det ligne at nogen mennesker var i noget konstant, ja så er der enten noget der er taget ud af ligningen, eller at der er noget påtaget eller disciplinært over situationen. Altså en form for overbevisning, en fast holdning, et fokus på eks. “Vi er altid glade og tilfredse”, eller “vi skændes aldrig” eller “jeg er altid positiv”.
Mange vil kunne sige at det er sådan de har det, men det er mere at et forsøg på at holde fokusset, det at holde sig, i den form. For ingen er altid positive, det er blot det negative, som er skåret bort sammen med forbudte følelser og utilladelige tilstande.
Så når sætninger også dette forsvinder, så er det umuligt at holde skansen på “dydens smalle sti”, livet er så meget andet, livet er dynamiske og levende, som skyer og sol imellem skyerne, ligesom regn, blæst og pisse koldt.
Livet er som dag og nat, og ingen kan sige sig fri af nattens tyve, som stjæler dagen en efter en.
Omvendt er der nogen, som har svært ved at finde de lyse timer, at de ser sig selv som magneter tiltrækker nederlag og uheldigheder. Det er det samme som gælder, at de lyse timer bliver sat bag skyerne, de kommer ikke med i kasse-regnskabet. De griber efter tyvene som stjæler mulighederne, de ser tyvene før de ser og fanger mulighederne.
Uanset om du fornægter de lyse øjeblikkets muligheder eller skyggernes sultne spøgelser, så er det sådan, men om det er det ene eller det andet,
så skal de lyde “Også dette vil forsvinde”.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.