Økonomisk Bevidsthed II. Invester i dig selv.

“Der findes en bestemt Buddhistisk ro,
som opstår ved at have  Penge i banken” 

Når vi har skabt det fornødne råderum, giver det os mulighed for at investere i os selv. At invester i sig selv, betyder at give sig selv merværdi, at studere enten indenfor det fag, man allerede er beskæftiget i, eller nogen der kunne have en større interesse eller videre uddannelse.

Igen kan vi tale om tidligeres generationers succes målestok, som på den ene side hed: “Smed bliv ved din liste” (du ved hvad du har, ikke hvad du får), en grundlæggende sikkerhed, som et job i banken, eller hos kommunen, så man var sikret til man gik på pension.

I dag er man ikke sikker nogen steder, hvilket også er med til at skabe en kollektiv angst. Der findes simpelthen ingen stillinger eller job som sikre en til man skal pensioneres. Dog er det jo lidt af en gevinst for så skal man være vågen igennem livet og her taler vi om livslang læring. Fra vugge til grav skal vi i dag fornyes og udveksle viden og færdigheder. Alene dette berigtiger både terapi og Coaching for en tid, da vi ikke har den fornødne erfaring til at arbejde med fornyelse og forandringsledelse hverken på det personlige plan eller erhvervsmæssigt. Så investering er et nødvendigt livgivende forhold, vi skal investere i os selv personlig, følelsesmæssigt, fagligt og ikke mindst bevidsthedsmæssigt. Denne stimulering af intellektet, følelser og bevidsthed, betyder at vi forbliver levende og derved livgivende for vores omgivelser. Dette betyder at vi er i live og den tilstand er skræmmende betinget af vækst og fornyelse, fordi vi har nu noget at miste og ikke bare venter til at vi skal nyde livet efter vi er gået på pension.

Denne vækst og fornyelse får vi gennem uddannelser og studier på liv, ledelse og leg og eksperimenter. Dette betyder at vi uddanner og udvikler os af nysgerrighed og interesse og derved er mere tilbøjelig til at følge vores hjerte, og det kald der måtte ligge i vores kerne. Så i dag er det ikke umuligt at have 3 uddannelser og karriereskift på ens CV.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.