Ny folkebevægelse imod individualisme og arbejds-tyranni

Vi har en bevægelse igang, en begyndende folkebevægelse som bevæger sig væk mod almen livspraksis, såsom det at have sig et arbejde, så man kan klare sig. Som i “arbejde skaber frihed”.
En værdi som har stået som en grundværdi på en måde, som hvis man ikke havde et arbejde, så var man sat udenfor lov og samfund.
Hele vores identitet er bundet op på det at have et arbejde.

Ingen har sat spørgsmåltegn, ved det at arbejde, fordi det grundlæggende er så styret af frygt og at vi kan ikke noget, og ér ikke noget, hvis ikke vi har et arbejde.

Denne nye folkebevægelse arbejder på, at finde en måde at leve på, før vi taler om at arbejde, “at liv kommer før arbejde”. I ihvertfald før den traditionelle måde at tænke i arbejde.
Det kunne ligne en generation af dovne hunde, der ikke gider at arbejde, men kikker man godt efter, så er denne bevægelse en meget mere ansvarlig gruppe af mennesker, som tænker miljø, økologi og helhed.
Så hvis vi tager de briller på, så kan arbejde ikke fylde, som det har gjort i gennem de sidste 50-60 år. Her hvor både far og mor er fuldtidsbeskæftigede.
Arbejde bliver til en fuld-bedøvelse, hvis ikke det rummer formål og aspekter som rummer passion og har en godt portion helhedskabende værdier og visioner. At arbejde for penge alene, er ved at være en old school beskæftigelse som ikke skaber sammenhæng samfundsmæssigt.

Der er simpelthen ikke plads til at arbejde fuld tid, eller sætte arbejde øverst på prioritets listen, da der så ikke er hverken tid til børn, fællesskab, miljøansvar og i at tænke på den jord vi er tæt på at udpine.

Det kan godt være at bevægelse ikke er kommet ordenligt igang, da det kræver en hel nye måde, at tænke samfund på, eller i virkeligheden en ny oldnordisk måde at leve på, i nye klæder.

En af metoderne bliver nok at denne “nye familie”, drager afsted til udkants Danmark, hvor der er masser af plads til at skabe en mere frilands tilværelse, hvor huspriserne stå til sammenligning af et club-værelse i København.
Her er der plads til at mor og far arbejder 20-30 timer hver, med det som giver mening og der er plads til at dyrke grønsager og familien i et tempo som giver nærvær og overskud til at kunne bidrage, til samfunds støttende projekter, når nu ikke ansvaret fra det offentlige har båret frugt.

I alt sin simple bevægelse mod, at genskabe et samfund med meningsfulde værdier, hvor alle finder plads og værdier i sammenhæng med sine næste.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.