Nutidens mand skal bygge bro til fremtidens mand

Nutidens mand er røget i en kløft, i mellem fortidens patriarkalske og egenrådige familieforsøger og på den anden side, kvindernes ønske om den perfekte mand og kvindernes indflydelse og pædagogiske indsats på drengebørn.

Det er ikke for at klantre de kvindelige pædagoger og lærere for at de ikke har gjort hvad de skulle, for det har de. Det er den manglende maskuline indsats, der ikke har sat trædesten, der hvor nutiden mand skulle stå forankret i sit eget selvværd.

Nutidens mænd ønsker ikke, at være et produkt af fortidens mand, som var hårdtarbejdende for, at kunne forsøge familien. Billedet af ham, er både i sort/hvid, han er tavs, snerrende, brysk og det var meget frygten for ham, som satte dagsordenen. Magten lå hos ham, sammen med snævre regler og ønsket om fred for larm.

Men nutidens mænd har på mange måder, fået kappet kontakten, til de maskuline rødder, både til urkraften men også til den styrke og vilje som er rygraden mod frygt, konflikt, fjender og passivitet.
Nogle af nutidens mænd er, hvis de ikke er tilpassede, lidt indebrænde og aggressive over for kvinder og deres indblanding. Det giver naturligvis en vis balance og modstabilitet i forhold til den kvindelige indblanding. Men det er ikke maskulin kraft og styrke, det er modstand mod den undertrykkelse og i værste tilfælde, en vrede mod en moderlig dominans og grænseovertrædelse af integritet. En kastration af de spæde forsøg på at blive en selvstændig dreng/mand.

Nutidens mand har udviklet sig enormt, over de sidste 10-15 år del for at imødekomme og ikke mindst nå kvindens behov og ønsker. Men ligesom børn der får, alt hvad de peger på, opnår kvinder ikke den tilfredsstillelse, fordi manden ikke er autentisk og det er kvinden heller ikke. Det hele bliver ego spil om hvem der skal bestemme legen, og naturligvis har manden bestemt i kvindernes tidligere livskapitler. hvilket har være en dårlig fordeling og på mange måder en udnyttelse af kvinders afhængighed, men det giver hverken mand eller kvinde at gøre sig uafhængig og så stærke individualister, at det højst bliver en begærligt seksuelt frit møde mellem mand og kvinde.

Nutidens mand skal finde styrken i sig selv og i fortidens maskuline værdier, som ikke har noget med undertrykkelse af kvinder at gøre. Men handler om mod, frygtløshed til at kunne stå alene og gå mod enhver trussel, der kunne udgøre en fare for sin familie og sin kvinde. Det er igennem denne styrke, kvinden kan give slip og hengive sig til en dybere længsel og kvindelighed som er større end egoets og forsvarets forvaltning, som igen vil give manden endnu mere at leve for og kæmpe for.
Alt i alt en åndelig kriger.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.