Min personlige kirkegård

Her på min kirkegård ligger min “Fortids synder”. De er blevet tilgivet, befriet fra mit kors.
De tjener mig i at huske på at hvis jeg ikke passer på, går disse gamle ånder igen. De kan vækkes til live igen, de er jo en del af mit univers.

Min kirkegård tjener mig i at rumme de sider, følelser og personligheder jeg ikke længere ønsker at være en del af mit liv.

Jeg har begravet min hårde og til tider utålelige fanden i voldske side. Han tjente mig i ikke at blive såret, desværre troede han heller ikke på at jeg var værd at samle på. Han beskyttede mig, men han gav hverken mig eller nogen andre noget. Højst nogle rappe bemærkninger der slog hårdt og nådesløst fra sig.

Ved siden af min hårde sides gravsten, ligger min “Frygt”. Sjovt som når den er begravet, så kan jeg se hvor meget den fyldte i mit liv. Eller hvor lidt jeg være foruden min frygt. Den største side af frygten, var frygten for ikke at være god nok. En anden side, var frygten for ikke at blive elsket, og frygten for at miste dem jeg holder af.

Et af de større begravelsesmonomenter på min kirkegård er “Skyld”, den evige skyld. Den har fuldt mig gennem det meste af mit liv og blev plantet i min barnekrop den første gang jeg blev slået. Det er aldring blevet mig klart hvad jeg gjorde forkert, men sidenhen fandt jeg selv på måder at påtage mig skyld på.

Et sted som altid fortjener en blomst er på min “Offergrav”, for det er vel den del som er sværest at få lagt i jorden. For oftes syntes det jo at være snyd og andres skyld, hvis tingene ikke går i min retning. Eller når jeg nu gør så meget, så har jeg vel også fortjent at andre giver et skub for mig.

Tegn din kirkegård
Jeg beder nogle gange de klienter, som har en kreativ åre i sig om at tegne deres kirkegård, så de kan få mulighed for at begrave de sider, de har kæmpet med i deres liv. Det kommer der tit nogle temmelig stærke reaktioner ud af, samtidig med at de bliver forløst i at give slip på deres dæmoner.

 

Det man ikke dør af, bliver man stærk af,
Det som ikke tjener livet, skal man ikke slæbe rundt på…

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.