Mesteren i os

Når alt støj forsvinder, kommer der en stilhed som ikke er skræmmende, men inviterende til både noget nyt ukendt og samme tid gammel velkendt.
Denne stilhed er ikke stille i ordets forstand, for der er en indre stemme som bidrager med et livssyn så gammel og viis og samtidig bevidst om alt hvad du kender til af moderne fortræffeligheder.
Denne indre stemme er vores højere selv, vores højere bevidsthed, vores sjælelige intuition, vores oprindelige sind.
Denne “mester” i os, bidrager når vi er klar til at modtage og i stand til at lytte, hvilket vi er, når vi har givet slip på vores forestillinger om, hvordan verden er skuet sammen, givet slip på kontrollen og vores grundfrygt.
Kort sagt at vi er gået igennem den eksistentielle port, hvor accept på alt hvad som måtte komme til os kommer, selv døden kommer, og aldrig før tid og den glemmer dig heller ikke.
“Mesteren” I os, er lavmælt med en tålmodig hvisken, som vi skal træne os til at være i dialog med, for det er svært at skælne mellem de mange stemmer i os.
Dog er “mesterens” stemme altid uden fordømmelse og den har altid råd og vejledning klar, aldrig belærende eller udfordrende, altid fortaler aldrig nej det kan du ikke, eller det kan ikke lade sig gøre.
Altid venlig og rummelig, altid uden list og forførelse, den fører dig ikke mod status og andres anerkendelse, altid mod ansvarlig handlinger for mennesker, samspil og  trivsel, dyrene og naturen.
Altid uden tøven og undgåelse, en modig hånd i ryggen og ofte med til at skabe en følelse af ubesværrethed, let og ligetil.
Det er fra “mesterens hånd” al skabelse og kreativitet kommer fra. Det er her ordet, musikken, digtene og visdommen har sit udspring.
Den største øvelse er ikke at lytte til denne stemme, da den stadig er tilstede, når alt andet falder bort, nej det svære er, ikke at lade frygten få stemme, at holde den kritiske stemme ude af vores handling, og selfølgelig den analytiske stemme som vejer for og imod-, duer og duer ikke.
Som er den samme stemme, som kan sige, at det er for naivt, for let, for eventyrligt, hvilket er nok, til at du mister kontakten til denne “bevidsthedens mester”, da disse forsvars stemmer er de stærkeste og din overlevelse altid står i første prioritet.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.