Map of Mening

“Map of Mening” –
Når vi er optaget af det primære, mister vi det væsentlige, og det exceptionelle eksisterer ikke og bliver til skjulte længsler.
Vi er mere end nogensinde nødt til at “mappe” ind hvad som er vigtig, hvad som har værdi og ikke mindst hvad som vi ikke kan og vil leve uden.
Vi kender til det primære, det køre vi på rutinen, og automatikken, det er nødvendighedens lov, og her er det vores overlevelsesdrift der sorterer efter de primære nødvendigheder.
Når jeg taler om at “Mappe” eller “Mapping”, er det at sætte et emne på et kort, så man får et klart billedet af det vigtigste.
I en travl og hektisk verden kan det være let at miste forbindelsen til det, der virkelig betyder noget for os. Eller det er sådan det er, vi mister os selv og derved mister vi også grebet om de værdier vi genopdager os selv i. Det er i gennem det vigtige, det skønne vi genopretter forbindelse til vores hjerter, til den gode kontakt i mellem os.
En øvelse til at designe og kortlægge et kort over et meningsfuldt liv!
Det vigtigste er at bringe sig ud af det praktiske liv, for en stund, og ind i en mere reflekterende tilstand.
Metode:
 1. Selvrefleksion:
  Find et roligt sted, hvor du kan tænke og reflektere uden forstyrrelser. Overvej dine værdier, passioner, interesserede og livsmål. Hvad betyder mest for dig? Hvad giver dit liv dybde og mening?
 2. Identificer centrale elementer:
  Begynd at identificere de vigtigste elementer i dit meningsfulde liv. Dette kan omfatte familie, relationer, karriere, personlig vækst, sundhed, kreativitet, spiritualitet eller noget helt andet.
  Skriv disse elementer ned.
 3. Prioritering:
  Giv hver af de identificerede elementer og prioritet baseret på deres betydning for dig. Hvad er mest afgørende, og hvad er mindre vigtigt? Dette hjælper dig med at skabe en klarere forståelse af din personlige mening.
 4. Visuelt kort:
  Tegn det op som et kort over et landskab, en ø, lav det til et visuelt kort over dit meningsfulde liv. Placer de centrale elementer og de vigtigste værdier, som større byer, og forbind dem med hinanden som de indgår i forhold, og i relationer. Brug gerne symboler, farver eller billeder til at repræsentere og forstærke deres betydning.
 5. Løbende proces:
  Dette “Map of Mening” kort er ikke statisk, men skal tilpasses og justeres over tid.
  Gennem livets forskellige faser og oplevelser kan dine prioriteter ændre sig. Tjek og opdater dit kort regelmæssigt for at sikre, at det fortsat afspejler din aktuelle mening.
 6. Handling og retning:
  Brug dit kort som et værktøj til at guide dine beslutninger og handlinger.
  Når du står over for valg eller udfordringer, kan du sammenholde det med dit kort for at sikre, at dine handlinger er i harmoni med din meningsfulde vej.
“Map of Mening” er en proces, der kan hjælpe dig med at leve et mere autentisk og meningsfuldt liv. Gennem selvrefleksion og visualisering vil du opdage, hvad der virkelig betyder noget for dig og tage skridt til at realisere din personlige mening.
Så tag det første skridt og begynd at kortlægge dit meningsfulde liv med “Map of Mening”. Lad dit kort være en påmindelse om dine prioriteter og en kilde til inspiration, når du navigerer gennem livets udfordringer og muligheder.
Husk, at meningen i dit liv, er kun dine guid lines og kan ikke nødvendigvis bruges til og på andre.
God rejse og god kortlægning af dit meningsfulde liv!
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.