Lykkens paradoks

Lykkens paradoks er; “At vi ved godt, hvad som gør os lykkelige, men vi gør det ikke.”

Det er tragisk-komisk, at vi kan blive spurgt om, hvad der kan gøre folk lykkelige og alle vil svare med skræmmende nøjagtighed, hvad der skal til, for at trives og være lykkelig.
Alle kan sige, at det er ikke rigdom som er det vigtigste, og noget nær 7 milliader mennesker, vil nævne kærlighed og nære relationer på deres top 2 liste.

Det betyder at mange er hurtige og har let ved at råde andre, med gode råd, men det er ikke ens betydende at det bliver brugt for en selv.

Vi har 4 aspekter ved det, at være et menneske; “det fysiske, det emotionelle, det intellektuelle og det spirituelle”. Det er fire tandhjul som helst skal dreje sammen og være forbundet med hinanden og de “smurt” med det som bringer os tilfredshed og behovsmættelse, så er vi på lykkens vej.

Det fysiske
Når vi får regelmæssigt motion, spiser sundt og varieret og får en god søvn og nogle pauser i løbet af dagen, så mærker vi vitalitet i vores krop og vi har overskud og mærker livets puls og vi bliver mere positive.

Det følelsesmæssige
Når vi giver fokus og opmærksomhed på dem vi holder af, så får vi venlighed tilbage. Når vi øger vores evne til at elske andre, bliver vi i samme takt elsket og holdt af, vi mister vores “begrænsede sind” som kun ser manglerne og hvor lidt vi får. Vi fyldes i takt med at vi giver vores nærvær og ligeledes her vil vi mærke vores indre glæde og frihed i at være til.

Det intellektuelle
Når vi læser, modtager vi viden og syn på både os selv og andre, vi åbner op for andet end vores egne tænker og forstillinger. Deri slipper vi vores forstillinger og fordomme og fornyer vores livssyn og vi bliver bevidste om, hvad vi ikke ved. Vi åbner op i mod verden og forskellighed bliver en berigelse, frem for en frygt for det vi ikke kender. I denne tryghed bliver det let at være glad og tilfreds.

Det spirituelle
Når vi giver os tid i stilhed, og det at være i naturen, giver mulighed for at slippe og synke den støj vi hele tiden modtager fra verden omkring os. Vi bliver mere klar i vores bevidsthed, vi kan begynde at høre vores indre stemme, som rummer formål og mening med hvor vi skal hen og hvad vi skal være optaget i. Det er her vi også kam mærke taknemmelighed og lykkefølelsen i at være til og at være en del af et liv i bevægelse.

Vi ved det godt, men vi gør det bare ikke…

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.