Ledelses Filosofi

Min ledelsesfilosofi er enkel;
Vær ærlig og venlig
gør dit bedste
skab mening og værdi
til alles bedste, gennem bæredygtighed. 
De er nemt sagt, men det er det ikke, og dog jo mere simpelt, desto mere sandsynlighed er der for at alle forstår og ønsker at være med i en organisation som 1. er ærlig 2. er gennemsigtig 3. ønsker sig det bedste af medarbejderne og det bedste sted at arbejde og det bedste for vores natur og verden.
kort sagt et større sammenhæng som giver en dyb mening og tilfredsstillelse for den enkelte menneske i sammenspil med andre.
Lad os tale om ledelses filosofi i stedet for ledelsesteori, filosofi gør det mere til et personligt lederskab, fremfor ledelse. Ledelse bliver let til generelle termer og ofte henvist til viden og et adfærd.
Ledelsesfilosofi handler mere passion og lidenskab end viden, kærlighed til viden og visdom, og det er dét, som i sidste ende, kommer til, at være det som bliver afgørende om vi er kommitteret eller ej.
Det er også det som lettere passer ind i et større filosofisk sammenhæng, både på det personlige-, og i et større eksistentielt perspektiv.
Ærlighed er nummer et og det vi alle fortjener, det kræver både tillid og intimitet på et nærværende relationsplan, at kunne være ærlig.
Det er når vi ikke er ærlige, at vi digter og har disse falske selvbilleder om os selv og vores gerninger og det er det som skaber afstand.
Dette gælder både ledere og medarbejdere, og når de ikke er ordentligt i kontakt, med kendskab til hinandens styrker og svagheder, bliver det ofte til et positivt rollespil. Hvor alle parterne har skrevet en indforstået loyalitets kontrakt, hvor i der står, at vi gør vores bedste og det er dét vi ser og intet andet.
Det er synd og det gør hverken gavn eller er effektivt. Det eneste det tjener er, at beskytte sig selv og hinanden imod at se de utilstrækkelige sider og det er på trods af vi alle har utilstrækkelige sider og evner. Det er det modsatte personlig vækst, for vores utilstrækkelighed, vokser i skyggen sammen med en voksende skyldfølelse i ikke at være god nok.
Ærlighed gør derimod os en tjeneste i, at vise hvem vi er, og ærligt kunne sige hvad vi føler og hvad vi mangler, for at komme i mål, med vores opgaver. At i en organisation, at sætte ærlighed ind som højeste værdi, gør at alle kan sige hvad de føler og hvad de ser, det sætter ligeledes lederne i en position hvor de skal tage det fulde ansvar for at alle er med og kommunikationen er klar og de opgaver som skal løses er klart defineret, sammen med de gensidige forventninger vi har til hinanden.
Ærlighed eliminere frygt og usikkerhed, og det giver alle mulighed for, at være den de er, i stedet for at skulle foregive at være en falsk udgave af sig selv. Dette er måske tidens største faktor for at stress, som langt stykke af vejen er gabet imellem en selv og det man tror man skal være sammen med usikkerhed på jeg har forstået min rolle og mit ansvar i opgaverne.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.