Kroppens og seksualitetens frihed

Krop, seksualitet, frihed og frigjorthed betyder, at vi er frie til at udtrykke os gennem vores krop, som seksuelle væsner, og kommunikere med vores krop, gennem måden vi klæder os og kommunikere med vores kropssprog.
Jeg skriver vi og mener, at kvinder skal være frie og at vi alle er frie, til at danse med, men ikke til at tage friheden fra kvinderne.
Det gør vi, hvis vi tror, at frie kvinder er til fri afbenyttelse, at kvindernes seksualitet er et tag-selvbord, at hindre denne frihed, ved at træde over deres personlige grænse. At stjæle er at tage noget som ikke er ens eget.
Og mest af alt, tager vi friheden fra kvinderne, hvis vi forsøger at dæmpe deres udtryk, skjule deres kroppe, skamme dem ud og nedgøre dem, i forsøget på at får disse frie kræfter i skjul.
Kvinders frigjorthed, deres skønne kroppe, æggende former og bevægelser er deres, det er deres hyldest til månen, Moder Jord,  Allah, Gud, og det kan være deres måde, at vise at de har modet, magten, og det kan være, at de ønsker at pine mænd, men det er ikke og det bliver ikke en invitation til sex eller krænkelser.
Kvinders frie ret til at kommunikere med deres krop og deres seksualitet er helt i orden og vi  mænd har retten til at nej tak og kigge den anden vej, vi har også retten til at forsøge, at læse hvad de skriver, men forbudt ef det at tolke, for deri er tager vi noget af os ind i deres sprog.
Vi lever i en tid hvor gode mænd skammer sig over de får mænd, som er langt fra gode, ja måske endda hader kvinder, er syge i potten.
Det er måske ikke blevet værre eller mere af det i tiden vi lever i, men det er blevet tydeligere.
Jeg tror på, at jo mere vi har taget dannelsen ud af uddannelserne, og jo mere vi dyrker vores børn konger og dronninger, jo mere kommer de til at vokse op, som umodne mennesker, og deri bliver det også til en umoden seksualitet, primitive drifter hvor kvinder bliver til objekter mænd kan begære og besættes. Og kvindernes tro på, at bliver de begæret, så er de noget værd.
Og ja og omvendt kan blive mænd usikre på kvinder og endda føle utilstrækkelighed overfor dem.
Så når mænd hader kvinder, krænker kvinder, ikke forstår sig på frihed og grænser, er det fordi de har fået lov til at vokse uden at modnes, uden at få lærdom, indsigt og forståelse for værdier.
Lad os lære vores børn om køn, menneskeret, næstekærlighed, medfølelse, om at hjælpe de svage, de udsatte, de hjemløse.
Vores børn skal ikke skånes, de skal rustes til,
at stå ved og stå i mod. Og mest af alt at værdsætte kvinder, gennem respekt og være medskaber af tryghed på gader og stræder.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.