Kreativ Intelligens “Det Kreative Menneske”.

Kreativ intelligens er umulig at sætte ramme omkring, del fordi at kreativitet er grænseløs og udenfor “boksen”.
Det er ligesom med kærlighed, det er nemmere at beskrive hvad som ikke er kreativ intelligens. 

Det første vi kan sige som ikke er kreativ intelligens, er den logiske intelligens;
Den logiske intelligens er vores overlevelses sans, det er også den som ofte er mest dominerende, styret af vores kritiske sans, som til sammen optager vores erfaring og vogter erfaring og overlevelsesstrategier.
Denne logiske og overlevelses intelligens er er så at sige “boksen”, hvor man tit siger om de kreative processer, er det at tænke ud af boksen. Det vil sige at kassetænkning er den logiske venstre hjerne og den kreative intelligens er den højre hjerne halvdel. Lidt forenklet for der er mere på spil, denne kreative kilde lander sig nemlig ikke bare indfange et sted i hjernen, da noget af det også har med at modtage noget, som kunne beskrives som kommende udefra. 

 • Kreative Intelligens har en hel del med følelser at gøre, det er udtryk og en måde at kommunikere på, på sammen måde som musik, så dog kommer fra en mere musisk intelligens. 
 • Det kunne også beskrives som den 3dige drift, (efter seksualdriften og aggressivitets driften), en skaber trang, som nogen vil beskrive som en  stærk drift og som er større end ens selv. 
 • Det indbefatter også sanserne og ofte er en af sanserne stærk i sit udtryk, samtidig med at det bliver en sjettesans, da man ofte sanser noget som ikke er eksisterende. 
 • Hvis den kritiske sans er den logiske sans vogter, så er Intuitionen den kreative intelligens følgesvend, måske kunne man også sige at intuitionen er måske den kreative intelligens stemme.  
 • For der er for dem som har denne kreative intelligens til rådighed, har fat i en indre stemme, som ikke er kritisk, men positiv og anerkende. 
 • Det er et skabende, levende og meget dynamisk “intelligent felt”, som på mange måder er grænseløst.
  Og tager man ikke tid til dette kreative univers, så er det som, at være ved siden af sig selv, en følelse af tomhed, rodløshed, og måske stress og depression kan være en årsag, til når vi ignorere dette indre kreative liv. 
 • Det at være et kreativt menneske er også at være et meget sårbart menneske, og konflikter er næsten som gift for den kreative intelligens. 
 • Der er en øget vågenhed, i at være i kontakt med den kreative intelligens, det er som man er mere instinktivt og ens intimitetszone er meget bred og mange føler sig intimideret af andre mennesker. Det betyder også at det at være alene kan være et vigtig element for at restituere sig.  
 • Da den kreative intelligens har meget har med følelserne at gøre, betyder det også at det er nemt at læse andres mennesker og deres følelser og behov. Så empati er let for det når man har kontakt til sin kreative intelligens og sine følelser og det “sprog” som dette felt afstedkommer. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.