Kærlighed uden respekt, er ikke kærlighed

Kærlighed eller afhængighed ?

Ikke alle forhold er tjent med at holde.
Der findes mange forskellige kontrakter, skrevet mellem partere i kærlighedsforhold, men som ikke alle handler om kærlighed, respekt og omsorg.
Mange forhold rummer meget smerte, fortvivlelse, had og bristede forventninger og det er sjældent de forhold som er indgået i hjertevarm kontrakt. Forstået på den måde, at hvis kærligheden har været med i starten af forholdet,
så er det muligt at genfinde kærligheden, men mange destruktive forhold, har aldrig haft fat om den ægte kærlighed. Det har været forførelse, det har været begær, og måske en ild som har projekteret de vildeste drømme ud på succes og hede drømme ud over forholdet.

Inderst inde ved vi det godt, om der er et ægte håb om kærligheden, eller om det blot er en afslutning som venter på sit endelige. De fleste i de destruktive forhold, håber på, at i morgen bliver det bedre, men det er ikke et ægte håb, men en udskydelse i frygt for den frihed som venter. Den frihed som intet kræver og ikke har et formål, men, at vi er frie, til at kunne vælge, hvad vi måtte finde på.
Den frihed som betyder, at ingen andre bestemmer over os, ingen andre end os selv, har valget og ansvaret for vores egen lykke.

Inderst inde, ved vi godt, om vi er i et afhængighedsforhold, eller om vi er i et kærlighedsforhold.
I afhængigheds forholdet, er vi bundet af frygt, som i første omgang ligner tryghed og sikkerhed, men lidt under overfladen ligger frygten. Frygt for ensomhed, frygten for at skulle være alene, frygten for aldrig, at skulle blive elsket, frygten for at der kun er en eneste, som gider at være sammen med en.
Forklaringer på, at man ikke gider at starte forfra i et nyt forhold, at det kræver for meget, at skulle introducere sig selv for en ny. Men i virkeligheden, så handler det ligeså meget om, at man ikke har fået sine investeringer hjem,
i det afhængighedsforhold man er i.
At man håber på, at forholdet bliver godt, fordi man har brugt sine bedste år, i forsøget på at blive elsket.
Og skulle man forlade sin u-elskende partner, betyder det at det at kærlighedstabet er endeligt.
Måske har man været i et destruktivt parforhold, i 10 år eller mere, sultet og hungred efter nærhed og kærlighed, men som altid, er endt i konflikter, med endnu mere smerte og afstand til følge. Det er her de uelskede sår, kommer frem og truer med at gøre ondt. Tanker på at man ikke er en succes, ikke har været i et ordenligt forhold, at det ikke lykkes, at man ikke lykkes i sig selv. Her truer skammen og man er ofte tilbøjelig, til at søge tilbage i afhængigheden.
Der er dog en vis nåde i galskaben, når man giver slip på de mennesker som ikke elsker en og ikke respektere en,
og det er, at når vi møder kærligheden igen, enten i os selv eller i nyt forhold, og det er “at mødet med kærligheden overskygger tabet af selv samme”.
Så hvis du ikke er i kærlighedsforhold, så sæt dig fri, sæt hinanden fri, chancerne for, at kunne genskabe kærlighedsforhold er væsentligt større, end at holde fast i et forhold uden kærlighed.
Stop med at forsøge at give alt og give dit liv, til dét som intet giver tilbage.
Trods frygten og søg mod det som giver mening,
når forholdet syntes meningsløst, søg mod nærende relationer,
når det forhold du er i, kun dræner dig, og tapper dig for livsenergi.
Find dig selv, ved at finde dine værdier, dine drømme og dine længsler,
søg mod det som ser dig, bag facaderne, bag dine smil, find dem som ser dine tårer, din fortvivlelse,
dine tab og dine uelskede sår.
Når du begynder at tage hånd om dig selv, vil du finde andre som også er klar til at støtte og hjælpe dig.
Og tror mig, er du i stand til at elske så er der kærlighed at finde til at gengælde din kærlighed.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.