Iværksætter DNA

Det er blevet moderne at være iværksætter, og mange har et ønske om at være succesfuld iværksætter.
Desværre siger statistikken, at mange lukker ned inden for kort tid, fordi de er startet op uden, at være klar og uden at have en plan, over hvad der skal gøres og hvordan det skal gøre. Det er synd, for det er iværksætterne som skal være medskaber af fremtiden og en mere bæredygtig fremtid for os alle.

Der er utrolig mange faktorer som skal være på plads, hvis man ønsker at springe ud med et innovativt projekt. Der er økonomi, fysisk rum og plads, strategier for produktion, produktet, ydelsen, varelager, eller software, bogføring, markedsføring, samt visioner for, hvor det hele skal hen. Det største og vigtigste og måske det sværeste er, at forbrugerne og kunderne skal høre om produktet/ydelsen. Dog er der mere hjælp, at hente end nogen sinde, alle har bud, på hvordan du skal begår dig på de sociale medier, og hvordan du skriver nyhedsbreve, foruden gratis webinar om markedsføring og hvordan du tjener kassen.

Det er de praktiske foranstaltninger og her er der meget der kan læses og læres. Men så er de lidt mere psykiske resurser, som er vigtige og de skal komme indefra og selvfølge kan de trænes og oparbejdes. Alt for mange, er ikke klar over hvad det kræver af personlige evner. Det er nemlig ikke for tøsedrenge og dét at være iværksætter og selvstændig, er både hårdt arbejde og en livsstil på fuld tid.

Nogle af de vigtigste evner og færdigheder er disse 7 psykiske discipliner.

Udholdenhed
Man kan gøre sig klart fra start af, at det tager tid at starte op som iværksætter og ofte er det, på en ringere levestandart en hvis man være på dagpenge. For de flestes vedkommende, er der først overskud efter 4 år. Så det er ikke pengene, der skal drive værket, det skal komme fra en dyb indre skaber trang eller drift, om at lykkes.
Når det kommer herfra, så sætte det også viljen fri, viljen til at sejre, vilje til at lykkes og viljen til at forsætte på den lange bane.

Passioneret
Når iværksætteren er passioneret, så vil alt vinkles på projektet, ud fra kan det bruges i projektet eller er der noget at hente her?.
Det er som en ny kæreste, som hele tiden er i bevidstheden. Det giver energi at tale om det, det giver energi at arbejde på projektet og alle skal høre og forstå hvorfor projektet skal have sin gang på jorden. Tid bliver en anden faktor og verden forsvinder, sammen med banaliteterne.

Disciplineret
Måske er det vigtigste af alle molekyler i DNAet, disciplin byder hver ting, til sin tid og rettidig omhu. Når vi er disciplineret er vi i en tilstand af årvågenhed, vi har både fokus på den forhåndenværende opgaven, men er ikke blinde for alle de andre gøremål. Vi gør der som skal gøres, det sure med det søde og ingen overspringshandlinger.

Selvtillid
Selvtillid er en vigtig brik i være iværksætter, for du er nød til at tro på dig selv. Jo mere nytænkende projektet er, jo mere alene står man og de bedste råd går på, at man nok skulle vente eller droppe projektet, da det ligner noget som er urealistisk.
Dog kan for meget selvtillid være en en fare for både sig selv og projektet, for det betyder nemlig, at man kan få et urealistisk syn på sig selv, at man bliver almægtig og derved blind for de små signaler som som kræver handling.
Så et klart selvbillede af sig selv, med viden om sine stærke og svage sider, kan give et fingerpeg om en sund selvtillid.

Risikovillig
Man siger at “held er når forberedelse og muligheder mødes”, men intet sker, hvis ikke man tager en chance.
Så når vi taler om risikovillig, så handler det om at tage chancen, når den byder sig, men uden forberedelse, er det dumhed eller Russisk Roulette.

Så Indsatsen skal selvfølgelig stå mål med villigheden i at tage springet. De store succesfulde iværksættere har satset alt og solgt alt hvad de ejede, for at hellige sig deres køb af restaurant, eller investering i deres projekt.
Og fælles for næsten dem alle, så har de alle været ramt af nederlag og fejlslående forsøg på at lykkes. For de fleste vil det også lyde, heller satse og falde på røven, end ikke at forsøge.

Visionær
At være visionær er at kunne se muligheder og sætte ting sammen på en ny og innovativ måde, ofte til fælles bedste og uden at tænke på sig selv eller profit. Dette “syn” kommer ofte i forbindelse med en problemstilling, eller en irritation, hvor man tænker at det må kunne gøres bedre, billigere, smartere, hurtigere, og så når ingen andre gør det, så gør jeg det SKU. Og så er det at de indre tandhjul begynder at snurre, indtil der er fundet en løsning på problemstillingen, eller den dårlige kvalitet, eller hvor der er noget som mangler.

Mønsterbryder
En iværksætter tænker anerledes og fungere anderledes, i det hele taget så er dét som om, de befinder sig i en anden verden, som et gammelt billedet af en professor. Og det er også rigtigt, for de bruger deres kreative intelligens, den højre hjernehalvdel.
Man kunne sige, at de tænker ud af boksen, men i virkeligheden har de aldrig været i boksen, det er nemlig den venstre hjernehalvdels største bedrift, det at putte tingene i kendte kasser. Her kommer iværksætteren aldring.
Desuden er der en nysgerrighed som driver værket, så når alle går venstre om, så går iværksætteren højre om.
Endeligt så er en regler, som går igen nemlig det at bryde regler, fordi at vaner og vanetænkning er iværksætterens værste fjende.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.