Instituttets undervisning og læring modeller

I de 6 år der er gået siden vi startede  Instituttet, er min tid, udover privat klienter, organisationer og kommuner og opstart af Essens Coach og mentor uddannelsen og undervisning af de studerende, gået til udvikling af det fundament og det livssyn som skulle danne grundlaget for Instituttet.

Det er i alt blevet til 3 fagbøger, og 3 bøger med essentielle tekster, det er blevet til over 700 blogindlæg og et par håndfulde artikler til aviser, samt over 300 citat og tekst illustrationer. Desuden har jeg arbejdet og indsamlet 1200 dokumenter til vores studerendes værktøjskasse.
Ud af disse skriverier, er det blevet til over 40 Essens teoretisk helheds modeller, som fælles, tager afsæt i en forståelse af det hele menneske.
En forståelse og nogle rammer som alle kunne sætte sig selv ind i. Og lige omkring rammer så hvis vi taler om rammer, så kan vi ikke have en helhed, så det er ikke kommet nemt, da det for mig betyder at det jo alt skal med, psykologien, den eksistentielle, dybdepsykologien, den humanistiske psykologi, den psykodynamiske psykologi og den transpersonlige psykologi, for blot at nævne hovedskolerne. Men da psykologien på mange måder er en ung frue på 120 år, så er har filosofien jo en langt større erfaring når det drejer sig om forståelse om psyke og sjæl,  yderligere og trods stor modstand mod religionerne, så er der når vi fjerner dogmerne og påbuddene, masser af visdom både i kristendommen og buddhismen. Og skulle jeg vælge  en vugge hvor jeg finder både en navnløs forståelse og hvile så er det buddhismen og østerlands filosofi. Endeligt så kan vi ikke komme udenom videnskaben og den moderne forskning på celleplan.

Så når jeg i dag taler om Essens teori, så er det for mig der hvor alle disse videnskaber og filosofier samt religioner mødes, det er krop, sind, og ånd og ud fra det har jeg skabt modeller, og teorier som tager afsæt i mennesket som helhed, parforholdet, ledelse og organisation, kommunikation, bevidsthed, coaching, følelser, bevidsthed, kreativitet, work-life balance, konflikthåndtering. Og som i alt andet så er der flere modellerne som ligger meget tæt på eksisterende modeller og i nogle enkelte tilfælde så er det kun en grafisk og sproglig fortolkning af noget af det, jeg finder helt i tråd med de modeller jeg selv har skabt.

Fælles for mit virke og de teorier og modeller jeg har lavet er at det er visuelt, sprogligt og praktisk håndgribeligt og forståeligt for alle og min mission er at formidle en psykologi som kan bruges i praksis.

 

De 4 livs arenaer de 5 ledelses principper de 6 Lederniveauer De 6 niveauer af engagement De 6 niveauer af indstillinger De 7 bevidstheds niveauer Essens bevidsthed Essens- Evalurings model Essens Succes 360° Model Essens teori Implementering Essenskonflikt model Essensmodellen Essensteori Essentielle niveauer Evaluerings model hvid Følelsernes landkort Gestalt løg Grundkonflikt model Microsoft Word - Hvad model.docx Ikigai Iværksætter DNA Ken Wilbers 4 kvadranter Konflikt model Trappen Kontaktcirklen Livscirklen Management by heart Mindshift Opmærksomhed Overlevelse & trivsel Parforholdets triade Passion Management Prioritets pyramide Reaktive følelse kontra essenstielle følelser SWAN Analyse Trivsels-Pyramide Voice Mappen pyramideCoaching Model Essens Projekt kopi4 søjler til det gode livMaslow Behovspyramide3 kontakt lagTeori UEQ ModelDe fem farveller

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.