Hvis du tager ejerskab af alt dét som er dig og dit

Hvis du tager ejerskab af alt dét som er dig og dit,
kan du nemmere få det som tilkommer dig.
Alt hvad du har gjort, sagt og følt er dig og dit,
Det er dog måden du forholder dig til det på,
som er afgørende for din succes, i at være dig i forhold til resten af verden.
Mange mennesker bruger oceaner af energi på at fremstå både perfekte og korrekt og det at være en særlig  profil, og det gør De endda, uden helt at være klar over, hvor meget energi det koster. Fordi det er nærmest pr automatik at  alt dét vi ikke bryder os om ved os selv, det ryger lige i kurven for snavsetøj eller ned og væk i skamkælderen.
Vi bruger skylden og den dårlige samvittighed til at tugte os selv med. Et umuligt forsøg på en “åndelig renselse” som mest af alt. ligner inkvisitionen, hvor heksen døde.
Her er det bare vores menneskelige, uperfekte- og naturlige sider, som står til at skulle skjules for ikke at blive slået ihjel.
Vores moderne inkvisitionen handler nemlig ikke om, at være en god kristen, men er være perfekt, uden fejltrin og uden noget at skamme sig over.
Paradoksalt nok, jo mere vi pakker vores “mindre flatterende sider” ned, jo mere bruser skammen frem, fra det skjulte, ved de mindste “fejltrin” (ifølge inkvisitionens dommere).
Det er både hårdt og angstfyldt, at skulle skjule de menneskelige defekter, behov og længsler, og resultatet af denne opbyggende angst for “Walk of Shame”, er stress,  det er angst for at blive opdaget, angst for at gå til grunde, angst for at blive hånet, ja for at lave fejl, og blive udskammet.
Listen er genkendelig og når det bliver normaliseret,
så indtræffer lidelserne som er betinget af angst.
Det være sig depression, meningsløshed, udmattelse  og for at undgå det, så starter afhængighederne, alt det som kan dulme angsten som banker på.
Men angsten er i sin grundform, “De 1000 små hænder” fra det “Ulevede  liv” som er blevet pakket ned i skjulet, ned i skamkælderen. Det ulevede der rummer alle de dybereliggende værdier, menneskelige evner og færdigheder, og den dybe kærlighed, og det ef være evigt forbundet til alt levende.
Så hvis du kræver det uperfekte liv tilbage, de karakterer og sider af dig som stikker ud og stikker af,
alt det menneskelige og de brølere vi har begået i dumhed, i fuldskab, i kådhed, i glemsomhed. Ja de ting vi fik sagt og det vi ikke fik gjort og taget os af.
Kræv det tilbage det er dit, det er de affaldsstoffer som er både nødvendige og naturligt i at det at blive til et helt menneske som kan stå i sig selv, fri, troværdig og uden at skulle skjule, fortrænge, benægte eller forsvare sig selv.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.