High Commitment Teams bygger på tillid, plads og læring

De 5 essens ledelses principper for High Commitment Teams.

Skab tillid, skab plads, skab læring, skab initiativer, skab resultaterBusinessman looking at city

 • Essens ledelse er dynamisk ledelse gennem helhed, kommunikation, læring, værdier og ansvar.
 • Essens Ledelse er en dynamisk skabelse proces gennem autentisk og nærværende lederskab.
 • Essens lederskab er når vi skaber og genskaber gennem nærværende kreative processer, vi opnår levende og holdebare relationer.

Essens ledelses processen

 1. Skab tillid
  Hvis ikke vi skaber tillid kommer vi aldrig til resultatet, for hvis ikke vi har tillid til hinanden hvordan skulle vores kunder så finde tillid til os og vores produkter.
  Tillid er et grundlæggende fundament for at vi kan arbejde trygt og skabe sunde relationer.
  Tillid hviler på 4 elementer, som åbenhed, accept, pålidelighed og ærlighed, disse 4 elementer kommer til udtryk gennem vores kommunikation, handlinger og samarbejde.
  Åbenhed kommer gennem at være udadvendt og imødekommenhed, nysgerrig og informativ.
  Accept kommer af tolerance og at være fordomsfri, ”Vi vurdere dig ikke, du er ok og vi har lukket dig ind i kræsen”. Jeg levere varen, den lovede, i den kvalitet vi har aftalt, til tiden, er timing og overholdelse af aftale, ”Det jeg lover er det jeg levere, stol på mig”.
  Ærlighed, jeg mener hver et ord og jeg stå på mål for mine ord og handlinger.Tillid er en løbende proces og en værdi som skal genskabes og udfordres, således at vi ikke kommer til at udvande tillid og derigennem giver plads til mistillid, manglende åbenhed og ærlighed.
 2. Skab plads
  Når vi har skabt tillid så har vi den nødvendige tryghed til at kunne være på banen med vores holdninger og meninger.
  Det giver dog nogle udfordringer som kan skabe negative konflikter, hvis ikke vi sætter rammer for hvordan vi får plads til alle. Netop fordi enhver forskellighed rummer både kimen til konflikt og til fornyelse og vitalitet.
  Vi ønsker at skabe og genskabe den organisation, således at den er levende og energigivende for alle. Derfor skal der skabes plads til forskellighed og uenighed, således at vi kan berige hinanden med det vi hver i sær kan byde ind med. Når vi har den grundlægende tillid på plads, så bliver vi levende i mødet med det nye, som mennesker, ideer og viden fra andre kulturer, fag og miljøer. Derfor er det også vigtigt at skabe plads til fusions fagkundskab, da det er her nye opfindelser og ny viden opstår.
  Det er i dette skabende felt, at vi begynder at skabe vores egen identitet, vores helt unikke produktion, viden og ekspertise. Det kræver dog at vi der skabes plads til leg og eksperimenter og det kan ikke lade sig gøre uden at der er plads til at fejle og undersøge og søge viden.
  Dette eksperimenterende rum består en hel del af diskussion og dialog og skal det være kvalitativt så er det nødvendigt med fordybelse og koncentration. Det betyder at der skal være tid hvor man er sikker på ingen afbrydelser eller indblanding.Endeligt så er det vigtigt at vi kender hinanden godt og har et brændende ønsker om at være sammen, og skaber vi ikke plads til leg og sociale event, så kan hele organisationen ende op med at være en legeplads hvor produktiviteten er lav, så skab sociale event og fester hvor det er muligt at skabe relationer og venskaber uden pligter og skulle forholde sig til andet end at være sammen.
 3. Skab læring
  Når vi har skab tillid, plads og rum som er det umuligt at der ikke også opstår læring, da vi i tillid er nysgerrige og vil begynde at gå på opdagelse.
  Men læring er værdi hos den enkelte, og alle ønsker at føle sig værdifuld og ikke mindst ønsket om at forblive faglig dygtig og fremtidssikre sin personlig og faglige anciennitet, så Social læring, emotionel læring og forståelse, faglig læring, værdiforøgelse for den enkelte er et must og vil tiltrække de bedste medarbejdere og fastholde de eksisterende som både vokser med opgaverne og i værdi.
 1. Skab initiativer 
  Beløn initiativer og ideer og behandl dem som værdier uagtet fra hvis hånd, alle kan være med til at bidrage udover deres almindelige ansvarsområder og opgaver. Bidrag til forbedringer, bidrag til enkelthed og forenkling af eksisterende, bidrag til fremtidssikring, bidrag til nul energi, bidrag til vækst, bidrag til resurser, bidrag til CSR, bidrag til større formål og mening.
 1. Skab resultater
  Resultaterne kan ikke undgås, når vi først har skabt et ordenligt fundament, der bygger på tillid og plads til forskellighed. Når trygheden er på plads og vi har den medmenneskelige dynamik som kommer af forskellighed, så opstår både ønske og vilje til at bidrage til fælles bedste. Resultater kan måles på mange måder.
  Vigtigst er dog at have så mange vinkler på resultater som muligt, både de menneskelige resultater som både kommer kunder og ansatte til gode. Derudover er der jo økonomiske kapital til at videre udvikle, investere og til fortjeneste.
  Værdier kan også måles gennem synlighed, anseelse, tydelighed, markedsværdi, interne værdier som kan være medbestemmende af organisationens medarbejdere.
  Ligesom kundetilfredshed og diverse analyser som man kan måle og veje enhver organisation.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.