Essens mig her og essens mig der.

Jeg bliver engang imellem spurgt om hvad er essens?
Fordi jeg har navnet med i både vores Essens Institut, som er vores uddannelses institut, hvor vi har Essens Coach uddannelsen og Essens psykoterapeutuddannelsen og vores psykoterapeutisk praksis hedder Essens Terapi, og vores konsulentvirksomhed hedder Essens Partner.
Og for dem som kender til vores programmer og undervisning vil vide at der er Essens Modellen, Essens teori, Essens processen, og Essens ledelsesprincipper, Essens grundkonflikt modellen, Essens Coaching 360°, Essens meditation og Essens bevidsthed og der er sikkert i skrivende stund, flere jeg har glemt.

For mig er essens den kerne vi alle har i os, det er også her både psykologi, filosofi og videnskab kan mødes, det er også her vi som mennesker kan mødes og ikke skelner mellem hudfarve, religion eller anden diskriminering.

Essens er dét som ikke kan deles, det er også dét som er så endeligt simpelt og dog er så uendeligt svært at beskrive og måske umuligt med ord.
Essens er dét som binder os sammen, uden bindinger, dét er det som er befriet for historier, forklaringer og forsvar, det er kilden til nyt liv, det er her al kunst og kærlighed har sit udspring.

Det er puls, det er energi, det er øjeblikke både før og efter og lige i nuet, det er det tomme øjeblik, som har fylde i et evigt nu og som favner alt uden favn, det er både form og det formløse, og det er partikler og det som både bærer partiklerne og samler dem.

Netop dette essentielle er min metier, det er her praktik møder spiritualitet uden dogmer, uden regler og retning. Det er her jeg kan finde fodfæste uden at blive dømt eller fordømt, et fundament ingen kan skubbe mig af, ej hellere tage det væk fra mig, eller belære mig om at tingene ikke er som jeg tror. Det handler ikke om tro, eller overbevisning, da det er befriet af sammensætning, fortolkninger, det ER, det er her jeg er, før ordet, begreberne om hvad jeg er, identiteterne, prædikaterne, fordømmelserne såvel anderkendelserne og udmærkelserne.
Det er her jeg praktisere, det er her jeg møder mennesket uden titler, skyld, fortid og historier, det er i dette møde, vi med et kristent begreb finder nåde, og oplever at kunne ånde frit, et åndehul et utilsløret møde, her er det muligt at slippe alt det som ikke bidrager og det som hindre livet at springe.
Vi kan kalde det for terapi, eksistentielle samtaler, væren, meditation og essens praksis, men intet af det som sker, kan indfanges med ord eller begreber.
Det kan ikke sættes på linjer, eller kopieres eller gentages, hvert et møde er nyt og kan ikke forberedes.
Hver dag er ny og kun ved at være årvågen og bevidst om at være og være til, som i til rådighed for sig selv og derefter andre, forbliver livet levende og dynamisk.
Dette er en livslang praksis, hvor der ikke findes fridage, men kun at gøre sig fri af gøremål.

Hver dag skal der læres og aflæres, prøves og afprøves, søge og undersøges, favnes og forsøges, dét er livets essens.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.