En Leders opgave at at lede til højeste værdi for alle.

En Leders opgave at at lede til højeste værdi for alle, uden af tabe noget eller nogen.

Nye tider kræver nyt lederskab og svære tider kræver både en moden og visionær leder.
En med masser af mod til at følge visionerne og skabe den mission, som skal være banebrydende for firmaets eksistensberettigelse.

 1. At fremtidens Leder skal have en modenhed, betyder at han/hun kan møde alle, på alle niveauer og har den psykiske selvindsigt og den nødvendige medfølelse, så han/hun både rumme og værne om både organisationens liv og den enkelte medarbejdes liv og virke.
 2. En Leder skal søger for, at alle ansatte bidrager på en sådanne en måde, at det at give, bliver det samme som at få. Således at kunder tiltrækkes for, at give deres bidrag til dette og for at få en bid af dette fællesskab og disse værdier.
 3. En Leder skal være så indsigtsfuld, at han/hun kan få sat firmaets visioner, sammen med medarbejdernes behov og kundernes behov, på en måde, at alle trækker i samme retning. Det vil sige, at ved at gå efter kundens behov, rammer vi både medarbejdernes behov, og at det hænger sammen med virksomhedens vision og værdier.
 4. Fremtidens Leder skaber profit som en gevinst, for hvis størrelse er lig med summen, af skabelse af nonprofit værdier og værdien af at skabe, et fælles fundament for behov mellem firmaets ansatte og firmaets kunder.
 5. Fremtidens Leder ser fællesskabets dybde og dynamik, ved at samle forskelligheder og formår, at sætte dem sammen som en Grønlands slædehundespand.
 6. Lederes brug mest tid på at skabe en tryg ramme, for at firmaets ansatte som enhed rykker mod et givet mål, uden at det nødvendigvis, er helt klart beskrevet, men at det undervejs har højt formål, at være medskaber og deltager og ikke mindst kunder af denne “bevægelse”.
 7. Fremtidens Leder søger støtte hos sine medarbejder og lader medarbejderne give han dét som både forbedre ham som leder og kvalitetens af firmaets produkter og virke.
 8. Lederes fineste opgave at ændre den gammeldags målfokusering til formål, som hedder “Hvorfor er vi her?” hvilket kræver mod, fordi i dette spørgsmål også ligger, “hvorfor er jeg her? og det gælder både for Lederen og medarbejderen.
 9. Fremtidens Leder, leder bogstavligt efter Guldet i medarbejderen, samt efter guldet til kunderne og kan han finde Guld, til begge parter og til bestyrelsen, så vil han selv blive forgyldt. Her når alle et niveau, hvor alle parter kan mødes i et autentisk fællesskab, hvor der ikke er skel mellem dem og os, oppe og nede.
  “Dette er fremtidens alkymi for lederen”.
 10. Endelig er fremtidens leder, ikke mere presset gennem arbejde, end han eller hun har den frihed til, at være en god far/mor, og at der skal være plads til et godt samliv med ægtefælle. For fremtidens leder duer ikke, uden fremtidens børn og et kærlighed forhold i samlivet i de hjemmelige gemakker.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.