Det usunde forholds dynamik.

Tilknytningen i et usundt forhold er afhængighed.
Det er meget normalt i forhold, “at føle sig hel i den andens nærvær”, men i et usundt forhold bliver det ofte “Out of this World”.
I et usundt forhold bliver man levende og elektrisk i nærkontakt og i adskillelse er man tæt på at gå til grunde, man er mere i angst, usikkerhed, faktisk er som, at stikket bliver trukket, og man mister alt liv.
I bedste fald, og ofte i starten, en forelskelse på speed, og her er det fint, skønt og på mange måder udviklende, da man opdager både lag og sider i sig selv, man ikke kendte.
Særlig i den erotiske afdeling, her er det som et kernekraftværk, som kan erstatte både søvn og gøre vinter til sommer.
Og det opleves både i sunde og usunde forhold, og det er alle forundt, men i det usunde forhold, er der en skyggeside, og der er alt for store svingninger.
Det eneste regelmæssige, er de uforudsigelige svingninger. Intet er bare normalt, eller bare i fred.
Skyggesiden er at man mister sig selv, og alt liv bliver projiceret over i den anden og i samværet, i forholdet.

Desværre stoppe de ekstatiske højder, og det giver abstinenser, en hunger og en sult.
Det bliver en ubevidst leg med liv og død, og det er denne skjulte spiller “døden” eller dødsangsten,
som booster ekstasen op, og adskillelse er den grumme nedtur.
Og når man tillægger den anden at være livet, eller at forholdet er livet, og at der ikke findes liv udenfor forholdet, så kræver man livet tilbage, ved samvær.
Og når og hvis man ikke bliver prioriteret, som det vigtigste, men opdager at andre også gør krav, på ens udkårende, eller hun/han vil og skal noget andet,
så er det et “karaktermord”.

Man dør, og angsten for at blive forladt, er som en gyser, og nogen gange kan man næsten opleve paranormale fænomener, hvor skygger bliver levende.

Efter noget tid forsvinde toppen af det ekstatiske-,
det fantastiske, og dét producerer mere angst og usikkerhed, og jalousi er en naturlig afløser, for hvis “livet ikke er her i mellem os?, er der så en anden, du ser på med sultne øjne?”
Og det skaber frygt, fortvivlelse, frustration og med det i spil, er det umuligt at “klikke ind” på lidenskabens hotel.
Den negative og destruktive spiral er i gang og
I stedet for lange hede elskovsnætter, bliver det til “lange knives nat”, med konflikter, bebrejdelser, smerte og et forvredet selvbilledet, som ikke står mål med virkeligheden.
Man holder fast i forholdet, for at komme tilbage til beruselsen, latteren, friheden og særligt erotikken, men det sker ikke.
Når et usundt forhold mødes går “døden” med fra første dag, og det er måske den vildeste rejse i kroppens fantastiske univers, men død er død,
så forholdet har været mærket med sidste salgsdato, fra starten af.
Så et usundt forhold bliver ikke et sundt forhold,
men jo før det stopper, desto hurtigere kommer du tilbage til livet.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.