Det mindste vi kan bidrage med, giver ofte størst værdi.

Det simpleste er ofte den korteste vej, ligesom den bedste balance koster næsten ingen energi.

Så et stærkt princip kunne være, at altid at være givende. Giv dit bidrag til din verden, giv altid,
i det mindste et minimum.

Tak
Sig tak, uanset hvad, så er der næsten altid en vinkel på at et tak. Det kan være at nogen er direkte ondskabsfulde over for dig, men det kan altid vinkels på en lære, et træningsprogram til at lære om andre mennesker.

Lyt
Lyt ubesværet.  Det er muligt at lytte uden at skulle bruge energi på at lede efter andet end det talte. Ofte er det vores tolkninger eller vores skjulte forventninger, som giver andre billeder og forudsætninger, end det vi enten, havde håbet på eller frygtet. Lyt uden dagsorden, lyt uden at have et forudgående agenda, lyt uden at lede efter noget du kender eller kan tale med om.

Vær dig selv
Det som koster mindst energi, er at være den du er, skal du anstrenge dig i at skulle levere en bedre udgave, har du store chancer for, at miste fodfæstet og svære bliver det på sigt, at holde præstationerne oppe. Ofte vil du opleve, at jo mere du giver af dig selv, jo mere vil du få fra andre. At give det bedste af dig, er at være dig selv, frem for en kopi af et ideelbilleder.

Tag det ikke personligt 
Alt du modtager af andre, eller får smidt i hovedet er en projektioner af deres egen virkelighed. Det er værst når du er afhængig af, at alle andre skal syntes at du er helt i orden og nærmest perfekt. Når du er immune over for, andres meninger og handlinger, bliver du ikke genstand for unødige lidelser.

Ønsk det bedste
Ønsk det bedste i alle situationer, og for alle i din verden. Forvent ikke at få det, men energien følger tanken, og i dette ønske findes ingen frygt og det betyder at du vil udstråle en positiv energi og det smitter som bekendt.

Sig pænt goddag og giv et ordenligt farvel.
Alt liv spiller mellem kontakt og adskillelse. De fleste har det lidt svært, med at skulle tage afsked og det betyder at vi skruer lidt ned for følelsen og skuer op, for tanken om at vi ikke helt adskilles. Det har dog den slagside at alt flyder lidt sammen, det hele bliver summen af kontakt og adskillelse, altså et sted imellem. En ikke særlig nærværende måde at være sammen på. Man kan heller ikke sige ordenligt goddag, hvis man ikke har sagt ordenligt farvel. Så start med at øve dig i at sige farvel, som var det et endeligt farvel, så kommer der næsten af sig selv, et nærværende og intenst goddag.

Vær venlig
Det mest naturlige i os, er vores inderste essens af kærlighed. Herfra skabes et fredeligt sind og dette fredelige sind er vores store sind og dets sprog er venlighed, forståelse og tilgivelse.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.