Det må aldrig være nemmere at smutte, end at arbejde med tingene.

Det er når vi ikke kan finde hoved og hale i det vi er i, og løsningerne ligger uden for vores evner at få tingene løs, vi opgiver og kaster håndklædet i ringen.
Sådan er det ofte i parforholdet, når kaos eller tilfældigheder hersker, fremfor at det demokrati, lederskab, og klare spilleregler der har magten.

Det har aldrig været nemt at blive skilt og det bliver det heller ikke, for det gør ondt, det er smerteligt. Men det kan være bedre at tage det dybe snit, end at lide og have konstante nederlag, afvisninger, misforståelser og kampe.
Vi må huske på at parforholdet er hjemmebanen og hvis vi ikke har fred, frihed og følelsen af at blive elsket, ja så er det på mange måde at leve som landsforvist.

Det er netop fred og frihed og ønsket om at blive elsket, der gør at vi bliver skilt.
Desværre holder det jo ikke, for hvis vi ikke har fat i os selv, i kærligheden, i friheden og fred, så er det ikke noget vi finder udenfor os selv. Så basis kan vi jo sige, at de kampe vi har i vores parforhold, har vi også i vores eget sind, eller vi formå ikke at skelne imellem vores eget shit og det vi får fra vores partner.

Så skilsmisse kan blive et et pusterum for, at få støjen og kampene til at stoppe og man bliver fri og får en reel ny chance for at skabe “Det gode liv”. Måske med chancen, lærer vi at passe bedre på os selv, vores nye partner og nu er der mere at passe på, end i det tidligere forhold.
Men der er nu også en frelse i, at få kikket på hvad der ikke bliver gjort i parforholdet, for at det bliver kamp, kaos og misforståelser der hersker.

Et af hovedårsager til skilsmisse er;
Manglende evne til at snakke sammen og løse problemer gennem samtale.

Alene her kan vi stoppe op og klart sige, hvis vi ikke kan kommunikere sammen, så er et hvert forsøg på samarbejde umuligt. Og som jeg ser det så er resten af svarene en resultat af det første svar. Herfra optrapper konflikterne og vi får skabt fjendebilleder af hinanden og tingene udvikler sig negativt til adskillelse bliver en konstatering.

Så hvis vi stopper ved manglende evne til, at snakke sammen og løse problemer sammen, så kommer evnen ikke af sig selv. Det handler mere om at der mangler nogle klare måde på hvordan vi kommunikere med hinanden. Altså nogle retninger på hvordan vi kan mødes i konflikter og hvad er gevindsterne ved at gå ind i konflikter.

Udover måder at kommunikere på, så er det vigtigt at vi kender hinadens måder,
at gå i forsvar på, og at vi kender og respekterer hinandens grænser og værdier.
Samtidig med at der aftales nogle fælles værdier, som vi står ved og ikke svigter hverken i fredstid eller i konflikter.

Mange har ikke fået kikket og fået snakket igennem, hvad der vigtigst og hvor grænserne går for opløsning af parforholdet. Dette skal gøre i respekt og mens der er den nødvendige kærlighed og ikke mindst nysgerrighed på hinandens velbefindende.

Så få vi aftalt disse fælles spilleregler, værdier, måder at kommunikere på, så er der kærlighed og masser af frihed til at ingen smutter let.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.