“Det faderløse samfund”

Maskulinitet og faderroller har traditionelt været forbundet med styrke, beskyttelse, disciplin og vejledning. Disse traditionelle maskuline værdier har til tider udgjort et fundament for sikkerhed og stabilitet i mange familier og samfund. Et samfund uden denne form for maskulinitet kan opleve en tab af tryghed, som faderrollen typisk har givet.

En ændring eller tab af disse maskuline værdier kan have vidtgående konsekvenser for samfundets struktur. Nogle mener, at et tab af respekt er en direkte konsekvens af faderens fravær, da fædre traditionelt har spillet en stor rolle i opdragelsen og dannelse af børn, og har hjulpet med at indgyde en forståelse for regler, etik og moral.

Dannelsen er en central del af vores sociale identitet og vores adfærd i samfundet. Hvis fædre, som traditionelt har bidraget til at lære børn om ansvar, respekt og hårdt arbejde, er fraværende, kan det potentielt underminere den sociale dannelse hos de kommende generationer.

Giftig maskulinitet er et begreb, der har vundet indpas i de sidste par år. Dette udtryk refererer til den dominerende form for maskulinitet, hvor mænd bruger dominans, vold og kontrol til at hævde deres magt og overlegenhed.
Men alt har en både negative sider og en positiv sider, det findes i alt adfærd,
Og tænk om det måske mere handler om narcissistisk maskulinitet og i det narcissistiske,
så bliver alt giftigt og inficeret og ødelagt.

Det maskuline er blevet undertrygt, af frygt for sit negative rygte, og ingen med et godt hjerte, har lyst til at være dominerende, konkurrencepræget og undertrykkende.
Men hvad hvis vi ser på de positive maskuline værdier?
Selv i passiv form er Maskulinitet er et gode, ja nærmest som mælkesyrebakterier, som holder resten af bakteriekrigene i balance.

Positive aspekter af traditionel maskulinitet har i sin grundform; styrke, mental og emotionel styrke.
Beskyttelse i familien og samfundet.
Uafhængighed, selvstændige og selvforsynende.
Mod; At stå op for, hvad man tror på, og tage risici.
Ansvarlighed, Lederskab, Disciplin, udholdenhed.
Selvkontrol og evnen til at styre egne impulser og behovsudsættelse.

Så hvis kunne skue lidt op for det positive i det samfundsmæssige “Faderskab” i tydelige fædre, tydelige mænd, tydelige brødre, vi det ikke se mindre frygt, mindre vold, mindre kriminalitet, mere ro i gaderne, i skolerne, og et større sammenhold, samfundsmæssigt og organisatorisk.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.