Det aggressive sind kan ikke andet end, at være aggressiv.

Det aggressive sind kan ikke andet end, at være aggressiv.

Hvis man er i sit aggressive sind, så kan man undertrykke sin aggressivitet eller udtrykke den.

Alt hvad der måtte opstå af situationer, vil det aggressive sind, vil opfattes som enten fjende, eller noget der bare trykker en ned i sølet. Alt kan opfattes som noget der kommer imod en, et personlig angreb eller blot noget, som bare skulle til for at ydmyge en. Hvis ikke det kan sætte på nogen, så er det i det mindste “Den Straffende Gud”, “Den Onde Skæbne”, uretfærdigheden ske fyldest.
Det aggressive sind drives af mangeltilstande, et hul hvor der engang skulle havde været kærlighed. Dette hul, denne mangeltilstand fra fortiden, skaber i nuet, en masse af negative følelser og tilstande som misundelse, forudrettethed, forsmået, forslået, fornedret, spottet og ydmyget.

Det aggressive sind er dog ikke i kontakt, med dette skjulte udækkede behov, da det ligger under, den uforløste sorg som årsag af dette tab. Ligeledes er der angst for at bryde sammen og gå i opløsning i at nærme sig denne eksistentielle sorg.
Så det er en negativ spiral, som binder det aggressive sind til at være aktiv og være, dels på vagt, men også det at være i kamp. Det er både inde i sindet og udenfor, en indre kamp, i ikke at give op og en ydre kamp mod, det som fejlagtigt opfattes som ydre fjende og kampe der skal kæmpes.

Der er dog nogle forskellige nøgler til at åbne op for denne “låste tilstand”,

Bevidsthed
Der er bevidsthed om at få set på dette mønster, for så at kunne træde ud af det.
Sorg
Der er sorgen, det at blive forløst for den sorg som hindre vejen til det kærlige sind.
Accept
Der er accept af fortiden, accept af den maglende kontakt i barndommen.
Tilgivelse
Det at tilgive, bliver ligeledes en kontakt både til det som var mangelfuld, men tilgivelsen er også at være forbudet til følelserne som er dybere end det aggressive sind.
Tag intet personligt
Det at ikke tage tingene personligt er ligeledes udenfor det aggressive sind, det frigøre samtidig resurser fra et mere medfølende niveau end det primitive aggressive sind.
100% ansvar
Det at tage 100% ansvar for ens liv, betyder at man ikke giver plads til, at vente på andres indflydelse på ens liv.
Ingen forventninger
Det at give slip på forventningerne til andre, giver ikke plads til at kunne blive skuffet over andre.
Behov.
Det er at få kikket på hvilke behov som ikke bliver dækket i nuet.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.