Den kreative Intelligens

“Det er igennem kreativ intelligens at fremtidens lederskab binder relationer samme omkring skabelse af en bæredygtig verden”.

En af mine mærkesager, og et tilbagevendende fokus og interesse, er kreativitet og kreative processer. Det er både dét at være kreativ, men også skabe rum for kreative processer.

De sidste år har det være gennem det at skrive bøger som har været mit skabende rum og jeg har fået skabt en stærk coach & Mentor uddannelse, som er bygget op på nogle af mine helhedsmodeller, som også er skabt gennem mit kreative værksted.
Jeg har også med succes integreret nogle kreative processer ind i min ledertræning og det er her at den kreative proces overtager og bliver større og mere effektfuld end gennem almindelig læring og undervisning.

 

Kreativ intelligens 

Kreativ intelligens har sit udspring i iværksætteri, i kunst, i musikken, visioner, i sand lederskab,   forandringsprocesser, i alt skabelse, som i genskabelse og nyskabelse.

Alle er kreative, men det er bare ikke alle som har lige meget brug for at være det.
Kreativitet er ofte betinget af svære tider i opvæksten, en tvunget rejse ind i en anden verden, hvor frygt og smerte ikke kan komme med.
Ofte er ensomhed et element som indgår i skabelsen af det kreative menneske, og det virker som om at der er flere enebørn som får åbnet op for deres kreative intelligens. Det er også mest enebørn som kan være i ensomme kreative processer. Den bedste kunst, bedste musik er vel skabt dybe interne processer, hvor kunstneren mister grebet til den ydre verden.

10 præmisser for kreativ Intelligens.

  • Vi er alle dømt til at skabe vores liv, vores karriere, parforhold, beslutninger, frihed.
  • Alle kreative processer, opstå i en ændret bevidsthedstilstand.
  • At opnå den kreative tilstand, kræver at overgive sig, give slip, at møde sit endelige, korsvej
  • Der er ofte nogle negative tilstande som frustration, kedsomhed og håbløshed, som er slags førkontakt med kreativiteten.
  • Forelskelse og seksuel energi er tilstande som ligger meget tæt op af den kreative tilstand
  • Så når vi har fat i os selv og et godt liv, er det nemmere at sikre det gode liv gennem kreativitet
  • Den kreative tilstand er altid forbundet i nuet, men i indre kropsprocesser
  • Den kreative intelligens er ubundet til det reaktive og kritiske sind
  • Den kreative tilstand frigiver endorfiner og andre lykkehormoner
  • Den kreative tilstand åbner op for en proces hvor energi frigives og virker helbredende og restituerende på krop, psyke.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.