Den Gyldne Regel.

Den gyldne regel, er en universel åndelig værdi, som er kendt og brugt verden over. 

Vi kender den alle, “Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet”.

Desværre er der alt for mange, der sender dette ud imod verden, uden at inkludere sig selv, med i dette balancesystem. Mange har ingen bevidsthed, eller ringe bevidsthed, om dem selv og deres rolle, eller manglende rolle i et samspil.Det er her hvor man gør alt for andre, i forhåbningen om at andre, en dag vil gøre noget godt for en. Eller hvis jeg en dag skulle få brug for noget, så har jeg været god ved dem og så skal jeg nok for den hjælp, jeg har brug for. Dette har imidlertid intet med at “behandl andre som du selv vil behandles” at gøre. Dette bliver selvudslettende givende handling, som ikke giver en særlig god behandling af andre. Det kan i værste tilfælde blive som en ydmyg fattig, der gerne vil give os en mønt. Tager vi i mod den, er det med begæret for mønten og ikke medfølelse til den fattige, og vi får det lidt skidt, som den der ydmygede sig i en ringeagtede handling.

Så skal denne regel virker, handler det om det, som har med gensidighed og gensidige følelser såsom; respekt, medfølelse, anerkendelse, kontakt, kærlighed, omsorg, glæde, lykke, begejstring, forbløffelse, fordybelse, åbenhed.
Dette betyder at det jeg er, er det jeg sender ud. Det vil sige hvis jeg har dårligt selvværd, så er det det jeg sender ud, “jeg er ikke noget værd” og andre vil ubevist samarbejde med dig. Så når du glemmer dig selv, så skal andre nok også glemme dig. Skælder du dig selv ud, så er det også nemt for andre at give sig skylden for alt det som ikke virker.

Vær det møde du ønsker at være en del af.
Vær den verden du ønsker.
Vær den kærlighed du ønsker.
Vær det fællesskab du tilhører.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.