De fem kærligheds sprog.

Vi taler ofte forbi hinanden, vores bedste intentioner bliver ofte misforstået, med sårede følelser i tilgift.
Alt for tit bliver konklusionen at mænd og kvinder taler ikke samme sprog og kommer fra hver deres planet.
Men det er nu ikke hele sandheden. Jeg har før nævnt her på bloggen om de 7 intelligenser, så her kan der være en forskel der kommer til udtryk i sproget og billeddannelsen af sproget. Endvidere kan der være et, Visuelt sprog som er meget i billeder, et Auditiv sprog som er det talte ord, som er lidt mere praktisk/logisk orienteret sprog, samt et Kinæstetisk sprog som er et føle og handle sprog. Det er alt samme sprogvinkler og nuancer i sproget som gør det vanskeligt at kommunikere og så glemmer vi lige alle dialekter i dette forum.
Men vi har også fem kærligheds sprog som har stor betydning for vores opfattelse om vi er elsket og værdsat af vores partner.

Gary Chapman er underviser og leder ægteskabsseminarer over hele USA. Han virker regelmæssigt som rådgiver for ægtepar og har skrevet mere end 20 bøger, heriblandt bestselleren »Kærlighedens fem sprog«.

De fem kærlighedssprog er:
1. Ros og verbale anerkendelser: Du oplever måske, at du vokser enormt og din kærlighedsbeholder tankes op, når din partner roser og anerkender dig verbalt.

2. Tilbringe tid sammen: Hvis du føler dig særligt godt tilpas, når I tager i biografen sammen, oplever verden med hinanden, går tur hånd i hånd, sidder sammen i sofaen, går tur i haven sammen eller er i sommerhus sammen i en uge, så er dét at tilbringe tid sammen dit kærlighedssprog.

3. Gaver: Er du typen, der virkelig elsker og føler dig set, når din kæreste giver dig roser, chokolade, sender dig et postkort eller forærer dig en flot jakke, så er gaver dit kærlighedssprog.

4. Tjenester: Føler du dig især elsket og værdsat, når din kæreste hænger en hylde op for dig, henter dig ved

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.