Åndelige Discipliner

Mange ønsker at komme i dybere kontakt med deres åndelige natur og deres spiritualitet.

Vi kunne kalde det, for kontakt til ens eget sjæle rum.
Lige så mange søger en Mester en som har fat i sjæleplanet, eller åndeplanet, for at spørge til råds overfor livets meningsløshed. I håbet om at komme i kontakt, med dette dybereliggende lag af forståelse og indsigt.
Det er første skidt, der viser at man er blevet bevist om, at man er røget lidt ud på et vildspor i en liv. Ofte er det med en afsindig dårlig samvittighed, fordi ofte har man det hele, en sød mand, søde børn og et godt arbejde, og hvorfor er man så tom inden i? “Ondt i maven, kronisk dårlig samvittighed, manglende lyst til nærhed, sex og selskabelighed, HVORFOR?”

Det handler om at man har mistet sig selv og sat sig selv og sine behov til side. Forsøgt at arbejde sig ud af sin begyndende dårlige samvittighed. Man har begyndt at give for at få, har givet uden at få, ydet for at opnå fred i sindet. Intet har hjulpet, så er det at man starter sin spirituelle rejse, så har nogle klare principper som går igennem alt udvikling.

10 Åndelige Discipliner som fordre den søgende, rejsen hjem..

 1. Formål
  Først og fremmest må man kikke på formålet med sin søgen og ikke mindst formålet med sin rejse i livet.
 2. Skole, livssyn, retning.
  Det er vigtigt at man arbejder ud fra en helhedsorientering, eller et helt system, så det ikke bliver forskellige syn eller retninger man forsøger at udvikle sig igennem, da man uden tvivl ender op med en konflikt. Det vil sige at der er en metode, et livssyn/en tro og en vej som givet et sammenhæng.
 3. Studier
  Studier er super vigtige, den dag man ikke længere tager viden-læring-visdom til sig, stopper en del af udviklingsprocessen og man bliver et lukket system i sig selv og det har ikke rødder andet end i egoet.
 4. Middelvejen
  Alt med måde, give den længste holdbarhed og overdrev har heller ikke rødder i noget der kan udvikles. Man kan sige “Go with flow, and down push the river”, som en god betegnelse for sand udvikling. Udviklingsskridt kan heller ikke spinges over eller forseres.
 5. Afvis al frygt og angst.
  Lige så snart vi træder på bekymringens stier, træder vi væk fra vores eksistentielle og åndelige vej. Så alle store mester siger; Der findes 2 veje, kærlighedens vej og frygtens vej. Frygtes vej er det modsatte af skabelse, og det giver enten undertrykkelse eller destruktivitet og begge dele er afviklende og modsat al udvikling.
 6. Meditation.
  Det at meditere ses i de fleste religioner/traditioner, det er en metode til at skabe ro i sindet og komme i en dybere kontakt med sjælerummet. Det er både renselses og godt for at samle sig og de subtile energier. Stilhed er ofte målet i mange traditioner og et kristen budskab hedder; “Stilhed er Guds sprog, alt andet er blot dårlige oversættelser”. Meditation er en stærk metode til at komme i kontakt med denne stilhed.
 7. Naturen
  Jo tættere vi er på naturen, jo tættere er vi på det naturlige i os selv.
  Naturen har på en lidt anden måde end meditation, samme effekt, det at lufte sindet på og tankerne forsvinder, og det skaber klarhed i vores bevidsthed.
 8. Tilbagetrækning-stilhed
  Lige som det er livsvigtigt at tage ansvar og være aktiv i sit liv og virke, er det måske mere end nogen sinde, at trække stikket ud og trække sig tilbage i stilhed. Det at trække sig til stilhed, er mere end at holde fri af pligter, eller blot fridag, for vi er stadig aktive fra vores stressende verden. Det er at nulstille aktiviteterne helt, en pusten ud efter indånding.
 9. Kunst
  Al kunst kunne beskrives som resultater fra sjælens værksted. Kunst er det skabendes sprog, som starter der hvor ordne holder op. Så det at være kreativ og kunstnerisk, er på mange måder, at have en væge i det skabende univers, hvad det end måtte bestå af.
 10. Skrive og formidling
  Når vi skiver og formidler løfter vi os selv til højeste indlæring, vi lære af vores egen tekst og formidling . Når vi skiver eller formidler fra vores inderste er det ikke længere fra vores tanker men fra vores hjerter. Vi letter vores hjerter, så at sige, jo mere vi gør det, jo mere kommer der frem fra dette skjulte sted i vores indre.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.