7 spirituelle indianske love.

Shamanisme er en åndelig praksis som har fælles rødder og træk verden over.

Norden, Grønland, Sibirien, Amerika, Australien og Sydafrika.
Man regner denne oprindelige ånds praksis for over 40.000 år gammel. Så der er nogle fine værdier og traditioner i denne praksis.

Jeg har fundet 7 spirituelle love og forenklet dem og fortolket dem, på en nutidig måde at vi kan tage dem til os og bruge i praksis.

 1.  Respekt for alt større end en selv.
  Hav respekt for offentlig myndighed, i den oprindelige form, var det respekt for de ældre, forfædre, forældre, dem der ved mere end dig, visdom, og de regler der er sat af de ældre.
 2. At bevare og fremme naturen
  Vi er alle børn af naturen, gør vi skade på naturen, gør vi skade på os selv. Naturen har en helbredende effekt på os, så vi må passe på den, og sørge for at den vokser og dyrenes bestande vokser i pagt med naturen og ikke udhungres pga. skind oa.
 3. Positive vurdering og vejledning
  I kristendommens bibel handler det om ikke at dømme, men vi bedømmer med venlige bedømmelser og giver vejledning på hvordan tingene skal være. Vi stikker ikke hovedet i busken, vi støtter op om det vi ser og det vi bliver en del af. På den måde vejleder vi vores børn og unge.
 4. Moderation i alting, middelvejen
  Middelvejen er også kendt fra Buddhismen, som betyder med en dansk ordsprog for lidt og for meget fordærver alt. Alt med måde, alkohol er godt, meget alkohol, meget skidt. Balance i tingene, kom hele vejen omkring, på en måde at der ikke opstår behov og begær af det som kunne tage overhånd.
 5. Fair behandling af alle og alting
  Fair spil i livet, det er ikke fair at udnytte andre, gamle mennesker, det er ikke fair at fylde fødevare med kemikalier, det er ikke fair at stjæle fra andre, det er ikke fair at bruge vold mod andre. Ganske enkelt respekt og hav selvrespekt i alle dine handlinger.
 6. At holde ord er en ære
  Hvis vi ikke holder ord, så er det fordi vi har sagt noget for egen vindings skyld, har lovet mere end vi vil opfylde, eller for at snyde andre. Derved manipulerer vi med andre og svigter dem, ligesom vi svigter os selv, vores egen selvrespekt og vores troværdighed.
 7. Respekt forskelle
  Alle mennesker er forskellige, ligesom blomster er forskellige, der er stor mangfoldighed i dyrenes verden, det er i forskelligheden der opstår fascination og beundring og til sammen opnår vi en mangfoldighed og en pragt. Vi er alle skabt ud fra vores hver især egenskaber og tilsammen dannet vi en helhed.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.