7 gode vane af Stephen R. Corvey

Det er muligt at der er 20 år siden at Stephen R. Corvey, skrev sin bestsellers 7 gode vaner.
Det er en klassiker, og selv om jeg tidligere har skrevet at 7 gode vaner, ikke længere er nok, inden for ledelse, og førte listen videre til 13 gode ledelses vaner, så er det værd, at udødeligegøre dem her på side. Jeg tillader mig, at fortolke Stephens 7 vaner, ud fra mit eget syn.
Ære være hans minde, for det er det samme, med god ledelse, som god vin, det går aldrig af mode.

 1. Vær proaktiv  
  Tag ansvar og initiativ for eget liv. Vi vælger selv hvordan vi ønsker, at leve vores liv, ud fra vores evner og muligheder. Det er når vi tager ansvar, for ønsker og behov og lever i overenstemmelse, med vores værdier, evner og muligheder, at vi er proaktive.
 2. Begynd med slutningen
  Alt skabes 2 gange, først på det mentale plan, som forarbejder impulserne fra den kreative intelligens, dernæst skal det skabes, på det fysiske plan. Det er når vi skaber det, på det fysiske plan, at det bliver virkelighed. Så når vi starter ved det fysiske plan, så er der gode muligheder for at det lykkes. De fleste stopper efter det mentale plans afslutning, da det er her de fleste mister modet.
 3. Gør det første, først
  Det som er af størst værdi og som giver størst størst værdi, det er det som skal have forkørselsret. Det betyder, at du i det som er det skabende og levende i dig, skal give det som skaber og lever videre til andre, deri vil der altid være højeste værdi.
 4. Tænk vind-vind
  De tider hvor det handlede om profit for egen vindings skyld er forbi. Vi skal faktisk tage det et skridt videre end vind-vind, for vi skal sikre at jeg får noget ud af vores samhandel og du får noget ud af det, men vigtigst er at vi afsætter noget til den jord vi træder på. På en måde at vi fremtidsikre vores fælles fremtid.
 5. Søg først at forstå, dernæst at blive forstået 
  Hvis du vil noget med et andet menneske, så må du først sætte dig, ind i det andet menneske. Du må forstå, hvordan det andet menneske orientere og organisere sig i sit liv. Dernæst bliver det nemmere for dig, at give dig selv til kende; Hvem er du, hvad har du at bidrage med, hvordan ser du en samhandel hænger sammen?
 6. Skab synergi
  Når vi samarbejder synergisk, så betyder det, at 1 + 1 = 3
  At vi kan få mere fra hænderne, når vi samarbejder, end hvis vi hver især skulle bidrage med hver vores.
 7. Slip saven 
  Det betyder, at vi skal investere i vores evne til, at producere og levere varen.
  At vi udvikler os til stadighed og stimulere os selv, intellektuelt, følelsesmæssigt, åndeligt og socialt. At vi også ikke-producere, og trækker os tilbage og hviler motorene og få smurt maskineriet..
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.