10 Essentielle bud på forbyggelse af stress

Ti gode råd mod stress

Vi ved det jo godt alle samme hvad der er godt for os,
vi kender alle de gode stunder, hvor vi nyder os selv, naturen, vores relationer.
Det er når vi er stressede at vi vender os væk fra disse positive stunder og stemninger. Vi beskytter os mod det gode, netop fordi vi er stressede og når det gode rammer os, så ”bryder vi ned” vores forsvar bryder ned og vi kommer i kontakt med de tab, det har kostet i den periode vi tog overlevelseskappen på.

 1. Brug naturen.
  30 minutter om dagen bringer og i kontant med naturen gang, det giver luft og lys og lufter vores tænketank ud og vi træder ud af vores overlevelsesstrategier. Få en tur eller sat dig i parken, i skoven, ved vandet. Efter 30 min kan vi se at vi ændre tankemønster, enten ved færre tanker eller lidt lysere tanker.
 2. Lav noget kreativt, noget ”ikke praktisk og formålsløst”
  Når vi er stressede bliver alt til praktiske gøremål, altting tjener overlevelse, det at få kontrol og styr på tingene. Alting sættes i system og den mindste afvigelser skaber uro. Når vi har gang i kreative sysler sænker vi adrenalinen i kroppen, vi slapper af og ryger lidt ud af tid og sted.
 3. Motion og bevægelse
  Når vi motionere frigiver vi en masse endorfiner, hvilket gør at vi mærker os selv noget bedre. At der er rart at være i vores krop, vi kommer i et tilstand af eufori, især hvis vi har haft meget stress i vores system. Ligeledes sætte vi kroppen fri, når vi danser eller tosser rundt. Når vi er glade at vi har nemt ved at være tossende, men det er der bestemt ikke plads til når vi er stressede.
 4. Lyt til glad og afslappende musik.
  Vi bliver glad i låget, når vi høre glad musik. Når vi lytter til afslappende musik, forsvinder vi ind i en anden verden, en fantasiverden der medvirker til at vi sætter hjernesvingningerne ned i tempo og det er med til at få vores system lidt i dvale og blodtrykke sænkes.
 5. Meditation
  Meditation er blevet et Buzzword, et modefænomen, men grundlaget for meditation er livsnødvendigt i en tid hvor alle har mere end rigeligt at forholde sig til og informationsniveauet er globalt. Meditation er blevet en nødvendighed for at kunne tømme sindet, da vi ikke længere får trukket os tilbage og får fordøjet oplevelser, arbejde og indtryk, fordi vi er online og kan nås på minuttet.
 6. Brug tid sammen med din kærlighed
  Nærvær og intimitet med vores partner, er kuren til at nulstille alle bekymringer for en tid. Vi kan ikke leve uden nærvær og kun gennem seksuelt nærvær kommer vi i dybden hvor vi giver fuldstændigt slip på os selv og sindet. Det er i det absolutte nærvær vi møder kærligheden. Denne energi og følelse smelter både bekymring og tankemylder bort. Ligeledes er det vigtigt at være sammen med dem vi holder af og bliver beriget at være sammen med, det være sig venner og familie.
 7. Acceptér det du ikke har indflydelse på eller ikke kan ændre.
  Når du har taget dit fulde ansvar, så kan du ikke gøre mere, ej heller skal du bruge tid eller energi på mere end det. Det som ligger i andres hænder er udenfor din kontrol og du kan intet gøre. Ligeledes kan du ikke handle på ting der måtte ske i fremtiden og det som er hændt i fortiden kan ikke ændres.

  Shit Happens og livet er en læreplads, så hold fokus på her og nu, nyd det mens du har det.
 8. Hjælp andre.
  Ved at give og støtte andre mennesker, mister du lidt af dit eget selvfokus, derved er du i kontakt med livets essens, for at give er at få. Når vi ser tingene i et større perspektiv ser vi på os selv med formidlende øjne. Når vi bidrager til mere end overlevelsen selv, får vi fat i vores inderste og positive følelser, hvilket giver stor mening og livsfylde.
 9. Leg noget mere
  Tag ikke livet alvorligt, livet er hvad vi gør det til. Uanset hvordan livet byder dig, er det i sidste ende din indstilling til livet, der afgør om du har det godt eller ej. Så når du leger så bliver alting lettere. Sjovt nok så er det næsten umuligt at ikke at lege og pjatte når man er forelsket. Så prøv at se om ikke, når du leger og pjatter, om ikke du vil blive en smule forelsket i livet.
 10. Hold pauser.
  Det er i pauserne vi lever og puster ud. Skab små pauser i mellem gøremålene. Skab større pauser på dagen, og større åndehuller i løbet af ugen. Det er i pauserne vi kan få øje på hvad der er vi har været i gang med, ikke mindst nyde resultaterne af vores anstrengelser.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.