10 bud på innovativ ledelse.

10 bud på innovativ ledelse.

Vi er nødt til at holde hjulene igang, at drive virksomhed eller organisation er en dynamisk proces og kan ikke forlades på rutiner og troen på at alt nu er i orden. 

Vær forankret i hjertet
Vi kan ikke forlade os på innovation og forandringer,

hvis vi ikke er fast forankret i os selv og vores inderste værdier.


Vær klar på dit Why
Alle medarbejde skal være klar på hvorfor de er med om bord på “skibet”. Hvis det blot er for at have et arbejde, så er de bedre tjent med at arbejde i traditionel produktion, med forudsigelighed og fyraftens fløjt.

Vær nysgerrig
Det er nysgerrigheden som går på opdagelse i det ukendte. Det er når tilliden er tilstede, at vi giver slip og får lyst til at ændre, forvandle og prøve ting af.

Få skabt ro til refleksion
Ingen kan holde presset evigt, så både pauser og punktummer er vigtige. Så man
kan ikke være innovativ, hvis ikke der kommer små break, hvor der bliver evalueret og afsluttet på gamle projekter. Det skal være som åndedraget, det at få pustet ordenligt ud. Ligeledes skal pauserne også bruges til at nyde resultaterne, være kollegiale og få afløb for morskab og latter.


Vend ydre pres til indre læring
Det er ofte i pressende situationer, vi lære noget nyt, at vi får skabt, en lettere måde at gøre tingene på. Det er nemlig ikke i trygheden, vi får skabt andet end magelighed.

Bryd vanerne
Det er vanerne som gør, at vi til sidst køre på automatpiloten, og det er, det som i sidste ende skaber stress og isolation, fra andre og det autentiske nærværende liv. Man kan dø 2 gange, anden gang er blot en formalitet.

Beløn nytænkning
Nytænkning kræver kreativitet, ansvarlighed og ejerskab, og disse dele fungere bedst med anerkendelse og benefits. Ligeledes når der give belønning for nytænkning, give det også en positiv konkurrence til at være medskabende.

Skab læringsmiljø
Få skabt rammer for at der sættes tid af til at studere og undersøge forskellige enheder. Det være at være med på forkant med udviklingen, det sidste nye inden for branchen. Hvad som kunne være nyt og nye markeder, nye produkter, hvad som helst som i sidste ende kan skabe værdi.

Sæt forskellighed sammen.
Det er igennem forskellighed vi lære noget nyt, ligesom nye opfindelser oftest er sammensat af forskellige elementer, som mobiltelefon og computer som i dag er blevet til smartphones. “Det er i forskellighed vi skal lære og i det genkendelige vi skal hvile”.

Skab arbejdsglæde
Det skal være til glæde for alle at gå på arbejde. Det skal berige og medarbejderne skal have en fornemmelse af at de er medskabere af deres arbejdsplads sociale miljø.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.