10 alfaderlige skud, til de unge på vej mod livet.

 1. Verden er ikke retfærdig, heller ikke uretfærdig. 
  Du kan bruge evig tid på, at syntes at verden er imod dig, og at det er uretfærdigt, men sådan er det ikke. Er det svært for dig, så er det fordi du har haft det let, eller du har fået tingene serveret. Det er muligt at verden er kold og ufølsom, men det er fordi du har haft det trygt og varmt og ikke har fået den nødvendige træning i at komme ud i verden. Så nu kan du så selv stå for træningen i at erobre verden.

 2. Verden er ligeglad med hvordan du har det med dig selv.
  Det er muligt at du er usikker, ja måske endda bange, supersensitiv og skrøbelig, men verden har ikke brug for dig og ænser dig ikke. Det er dig der har brug for verden, så du skal skabe en plads i verden, og ikke verden som har en fribillet til dig. Verden er hård og drejer rundt med eller uden dig, så hvis du ikke kan bide tænder sammen for at slås for din plads og din eksistens, så er din plads taget af den næste.

 3. Hvis dine forældre og lærere er skrappe, så vent til du får en chef.
  Virkeligheden er at hverken dine forældre eller lærere er imod dig, de er de støtter, som skal ruste dig, til at kunne klare dig. Det er din frihed du kæmper for, men det er ikke friheden, der giver dig smør til brødet, frihed og ansvar hænger uløseligt sammen. Det er heller ikke pligter og forpligtelser der begrænser dig, det er det som giver dig, den rette holdning og disciplin til, at kunne klare dig og det som kan holde sammen på en familie, når du selv skal danne din familie.

 4. Det er ikke dine forældres skyld. 
  Da du var barn, var det suverænt dine forældre, som var hele dit verdens billede. Men virkeligheden er, at dine forældre selv er små brikker i en større sammehæng, og skal ud over dig, sørge for at få tingene til at hænge sammen. Det er muligt at dine forældre er nogle røvhuller, men det skulle jo så kvalificerer dig til at kunne klare dig i denne verden, så derfor er der ingen grund til at hænge fast i anklagerne. Kom videre! fortiden kan ikke laves om.

 5. Det er ikke dine forældres ansvar, om du klare dig godt eller ej.
  Du har fået din opvækst på godt og ondt, måske har dine forældre givet dig kærlighed, måske ikke, er du heldig har du haft en barndom med ubekymrede glæder og leg. Men dine forældre kan kun være den ramme omkring din vækst og udvikling, hvordan du klare det, er dit job. Barndom og succes i livet er to forskellige ting, dit temperament og din vilje og dine ønsker for livet, er det fartøj og den destination, du selv skal styre.

 6. Der er intet job der for lav til dig, du skal starte et sted.
  Der er ikke noget job som er for lavt eller for nedværdig for dig, det er desværre din stolthed som er for stor, og det er ikke din stolthed, som giver dig det job du ønsker, tværtimod. De fleste store personligheder og de største succesfulde mennesker, er startet med meget ringe kår og vilkår. De har ikke ladet deres høje tanker om sig selv bremse, men har klemt på for at kunne vokse med opgaven. Enten er du i gang med at etablere dig i livet, eller også er du ikke. Så længe at du er passiv, så længe skyder du dit ønske liv ud på ubestemt tid.

 7. Succes er noget du skaber gennem læring og træning.
  Succes i livet er ikke socialt eller klasse bestemt, det handler om; menneskekundskab, viden, kreativitet, handlekraft, mod og masser af daglig træning og studier. Succes kan sagtens skabes uden børneopsparing, og indflydelsesrige forældre med kontakter til “de rigtige”.

 8. Intet kommer af sig selv.
  “Intet kommer af sig selv, forvent intet fra andre, du bliver slemt skuffet og så længe du har forventninger til andre, så er din succes afhængig af andre. Du alene er skabt af muligheder, sat i verden for at skabe din verden. Gør du det godt, har du kun dig selv at takke for det, og du vil alligevel takke hele verden, for din succes.
  “Verden er din, gør med den hvad du kan og lyster…”

 9. Du har ingen kredit på samfundstjenester.
  Det er sådan at, er du er i din start på livet, et tomt blad i den store samfundsbog, men det betyder ikke, at du har noget opsparet, eller at du har noget til gode. Samfundet giver i bedste fald, til dem som har ringe vilkår, og er du ikke skrevet ind med ringe vilkår, så står du ikke til, at skulle have noget som helst.

 10. Held uden handling findes ikke..
  Der sker ikke noget, før du gør noget, det er muligt da du var barn, at der var masser af gaver i julesokken, men dit liv starter ikke før du starter. Det vil sige handling skaber bevægelse og bevægelse er liv, dine handlinger, dit liv. Så handling kommer før liv, eller handling er liv, og hvor der liv, er der muligheder. Der hvor der er muligheder, er der chancer, for at være heldig. Men heldet og muligheder hænger uløseligt sammen med handling.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.